Lucjan Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witaj Piotrze! Hamulce to ; Pompa +hamulec z tarczą cierną +olej hydrauliczny i mocne serwo . Turbina nie zassie śmieci bo (na zdjęciu tego nie widać) od wlotów powietrza do turbiny jest zamontowany kanał z laminatu , oprócz tego wykonam jeszcze wnęki podwozia. Pozdrawiam Lucjan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Witam Panie Lucjanie! Widzę, że Panther już gotowy. Pięknie się prezentuje. Nie mogę się już wiosny doczekać by zobaczyć go w locie. F-16 idzie na emyryturkę? Szkoda, bo dostarczał nam ogromnych niezapomnianych wrażeń, np. mistrzowskie lądowanko po zatrzymaniu turbiny w locie. Pozdrawiam Olek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Cześć Olku! Dziękuje za słowa uznania -czasem zdarzają się takie lądowania ,trzeba się bardzo skoncentrować bo bez napędu to jest szybujący " kawał betonu ".F16 musiał iść na emeryturę bo struktura zaczęła się "sypać" --zmęczenie materiałów ,nie chciałem ryzykować kraksy. Bezpieczeństwo to podstawa ! Jestem przekonany że Phanter dostarczy nam jeszcze więcej miłych wrażeń ,n.p. zrzuty bomb. Pozdrawiam Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 ".F16 musiał iść na emeryturę bo struktura zaczęła się "sypać" --zmęczenie materiałówNasz pas startowy na pewno mocno w tym pomógł. Jestem przekonany że Phanter dostarczy nam jeszcze więcej miłych wrażeń ,n.p. zrzuty bomb.O, to będzie się działo Ta turbinka z Thunder Tigra latała już w Rafale czy nowa jakaś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Ta turbinka z Thunder Tigra latała już w Rafale czy nowa jakaś? Olku ,jako ciekawostkę podam,że turbina sprzedawana przez firmę Thunder Tiger pod nazwą P-15 (ok.5,5kg ciągu @120.000) oferowana była w 1996r... Posiadała odrębny układ smarowania łożysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 turbina sprzedawana przez firmę Thunder Tiger pod nazwą P-15 (ok.5,5kg ciągu @120.000) oferowana była w 1996r... Wiem, jest to jedna z pierwszych jakie widziałem w prasie modelarskiej pod koniec lat 90-tych. Nowa w sensie nowy zakup pana Lucjana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nowa w sensie nowy zakup pana Lucjana.A ja nic o tym nie wiem :evil: No Lucjan... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nowa w sensie nowy zakup pana Lucjana. ja nic o tym nie wiem :evil: No Lucjan... :wink: Cześć ! Ja nigdy nie miałem takiej turbiny . Do Phantera zamontowałem King -tech 80 .Coś się Olkowi pomyliło. Pozdrawiam Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Coś się Olkowi pomyliło.Zasugerowałem się zdjęciem kilka postów wyżej, na którym jest ta turbinka a za nią pudełko po silniku Thunder Tigra. Pytałem tylko czy to coś nowego czy już latało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.