Skocz do zawartości

Przegląd moich odrzutowców

Lucjan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj Piotrze!

Hamulce to ; Pompa +hamulec z tarczą cierną +olej hydrauliczny i mocne serwo .

Turbina nie zassie śmieci bo (na zdjęciu tego nie widać) od wlotów powietrza do turbiny jest zamontowany kanał z laminatu , oprócz tego wykonam jeszcze wnęki podwozia.

Pozdrawiam Lucjan.

Opublikowano

Witam Panie Lucjanie!

Widzę, że Panther już gotowy. Pięknie się prezentuje. Nie mogę się już wiosny doczekać by zobaczyć go w locie. F-16 idzie na emyryturkę? Szkoda, bo dostarczał nam ogromnych niezapomnianych wrażeń, np. mistrzowskie lądowanko po zatrzymaniu turbiny w locie.

Pozdrawiam

Olek

Opublikowano

Cześć Olku!

Dziękuje za słowa uznania -czasem zdarzają się takie lądowania ,trzeba się bardzo skoncentrować bo bez napędu to jest szybujący " kawał betonu ".F16 musiał iść na emeryturę bo struktura zaczęła się "sypać" --zmęczenie materiałów ,nie chciałem ryzykować kraksy. Bezpieczeństwo to podstawa ! Jestem przekonany że Phanter dostarczy nam jeszcze więcej miłych wrażeń ,n.p. zrzuty bomb.

Pozdrawiam Lucjan

Opublikowano

".F16 musiał iść na emeryturę bo struktura zaczęła się "sypać" --zmęczenie materiałów

Nasz pas startowy na pewno mocno w tym pomógł.

Jestem przekonany że Phanter dostarczy nam jeszcze więcej miłych wrażeń ,n.p. zrzuty bomb.

O, to będzie się działo :D

Ta turbinka z Thunder Tigra latała już w Rafale czy nowa jakaś?

Opublikowano

Ta turbinka z Thunder Tigra latała już w Rafale czy nowa jakaś?

Olku ,jako ciekawostkę podam,że turbina sprzedawana przez firmę Thunder Tiger pod nazwą P-15 (ok.5,5kg ciągu @120.000) oferowana była w 1996r... ;) Posiadała odrębny układ smarowania łożysk.
Opublikowano

turbina sprzedawana przez firmę Thunder Tiger pod nazwą P-15 (ok.5,5kg ciągu @120.000) oferowana była w 1996r...

Wiem, jest to jedna z pierwszych jakie widziałem w prasie modelarskiej pod koniec lat 90-tych. Nowa w sensie nowy zakup pana Lucjana.

Opublikowano

Nowa w sensie nowy zakup pana Lucjana.

ja nic o tym nie wiem :evil: No Lucjan... :wink:

Cześć ! Ja nigdy nie miałem takiej turbiny . Do Phantera zamontowałem King -tech 80 .Coś się Olkowi pomyliło.

Pozdrawiam Lucjan

Opublikowano

Coś się Olkowi pomyliło.

Zasugerowałem się zdjęciem kilka postów wyżej, na którym jest ta turbinka a za nią pudełko po silniku Thunder Tigra. :) Pytałem tylko czy to coś nowego czy już latało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.