piotrp Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 W Wikipedii na temat Józefa Retingera można przeczytać m.in.: "W trakcie jego pobytu oddział likwidacyjny KG AK pod krytonimem 993/W podejmował kilkakrotne próby pozbawienia go życia." Dlaczego AK próbowało zgładzić tego cichociemnego i polityka w jednej osobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ja może nie jestem historykiem ale wydaje mi się, że Retinger posiadał pewne informacje które mogły zaszkodzić ówczesnemu ustrojowi, coś jak sprawa w Rosji z Chodorkowskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Witam Zajrzyj na forum DWS http://www.dws.org.pl/index.php i przeszukaj po nazwisku Retinger, sporo informacji, część dotyczy Emila, ale sporo o rzeczonym Józefie. Swoją drogą polecam to forum wszystkim zaintersownaym historią. Osobny dział poświęcony lotnictwu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.