samyFC Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Da sie zrobic Dual Rate w zwykłej aparaturze? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8338 - np w takiej aparaturze czy da sie zrobic 'Dual Rate' - czyli ze czym wiekszy gaz to serwo skretu wolniej reaguje. Przy okazji Turnigy 9x chyba ma mniejszy zasieg? od tej z linku
mkrawcz1 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9042 - w tej samej cenie masz aparaturę sześciokanałową, która ma Dual Rates i Throttle Cut (mam taką wystawioną do sprzedaży w giełdzie). A czemu niby T9x miałoby mieć mniejszy zasięg?
Gość Anonymous Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Dual Rate jest to szybka zmiana wychyleń za pomocą jakiegoś przełącznika w nadajniku. Więc z mojego punktu widzenia w tej aparaturze się tego nie da zrobić. Turnigy 9x powinna posiadać większy lub taki sam zasięg.
Adam P. Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Kiedyś ludzie robili takie rzeczy chociaż nie było nadajników z komputerem. Jeden albo dwa rezystory i przełącznik powinny wystarczyć.
samyFC Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Tak to wlasiciwe by sie dało zrobić ale chodzi o taki dual rate, ze proporcjonalnie do zwiekszenia gazu malała by czulosc skretu (bez tego jak sie jedzie modelem rc po asfalcie z 40km/h i sie lekko drazek dotknie to go rzuca na boki) a co do tej aparatury Hobby King 6kanałowej cos mi sie odechciało jej kupowac bo jakies trudnosci z ustawieniem jej przez komputer, pozatym kabla nie ma w komplecie chyba a luzem jest niedostepny jak widac.
mkrawcz1 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Tak to wlasiciwe by sie dało zrobić ale chodzi o taki dual rate, ze proporcjonalnie do zwiekszenia gazu malała by czulosc skretu (bez tego jak sie jedzie modelem rc po asfalcie z 40km/h i sie lekko drazek dotknie to go rzuca na boki) To raczej mówisz o mixie i raczej tego nie zrobisz w 4Ch (w 6Ch się da) a co do tej aparatury Hobby King 6kanałowej cos mi sie odechciało jej kupowac bo jakies trudnosci z ustawieniem jej przez komputer, pozatym kabla nie ma w komplecie chyba a luzem jest niedostepny jak widac. Trudności nie ma, o ile nie masz Win7 64bit, a kabelek mam :-)
meteor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Tobie chodzi nie o Dual Rate a o Exponential.
mkrawcz1 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Tobie chodzi nie o Dual Rate a o Exponential.Ale współczynnik expo ma być jeszcze uzależniony od wychylenia gazu
samyFC Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 a w tej aparaturze da sie to zrobic? z tego co widac ma tam troche przełaczników (wlozylem juz spory czas temu 'koncowke' 2.4GHz z Hobby King 4 kanałowego i sobie z niej korzystam bo ma precyzyjne drążki). Z lewej mam gaz, jak biore do góry przyspiesza do przodu, jak na dół do tyłu, a po prawej skręt czyli lewo -prawo.
Gmeracz Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 a w tej aparaturze da sie to zrobic?Nie da się. Potrzebujesz zmiksować funkcję Expo z wychyleniem, a to wymaga apki komputerowej.Same pstryczki służą tylko do prościutkich funkcji.
Leszek_K Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Bardzo niewiele nadajnikow i to z najwyzszej polki ma cos takiego jak przelaczniki analogowe czyli mozliwosc wlaczania/wylaczania czegos w zaleznosci od polozenia drazka lub sygnalu pochodzacego z jakiegos kanalu.
f-150 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Tak to wlasiciwe by sie dało zrobić ale chodzi o taki dual rate, ze proporcjonalnie do zwiekszenia gazu malała by czulosc skretu (bez tego jak sie jedzie modelem rc po asfalcie z 40km/h i sie lekko drazek dotknie to go rzuca na boki)Taki cud nie istnieje.Nie dał byś rady jechać takim modelem.Przyzwoite nadajniki samochodowe są wyposażone Expo bo tak naprawdę oto chyba Ci chodzi.Tyle że zmiksowanie tej funkcji nie ma żadnego sensu.40 km/h to jeździ najtańsza Tamiya wyjęta prosto z pudełka na ciernych amortyzatorach i jakoś jej nie rzuca mimo braku Expo. A to że go rzuca to wina marnego podwozia i :ass: kierowcy.Bolesna prawda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.