Shock Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Koledzy pomóżcie ! Mam otóż taki problemik.Zakupiłem synowi w/w apkę i jak się okazało nieucziwy sprzedawca nie poinformował mnie iż jest ona przeznaczona do helików,a my śmigamy samolotami. Mniejsza z tym ,da się latać bezproblemowo jednak...nie działa trymer wysokości w "normalnych"warunkach tylko chcąc z niego skorzystać muszę wejść w menu na pozycję na zdjęciu i wtedy mogę trymować ale nie trymerem przy drążku tylko tym czarnym przyciskiem do zwiekszania/zmniejszania procentów.Nie wiem czy to normalne ,wg mnie trymer powinien działać zawsze ,niezależnie od wszystkiego( mam też taką Futabę 2.4 heli/Acro i jest ok) Proszę o porade czy coś wg Was jest zle ustawione czy może trymer -potencjometr siadł ? (normalnie pokazuje na wyświetlaczu iż zwiększa i zmniejsza procent wychylenia ale nie reaguje serwo) Myślę że zrozumiale napisałem .. po prostu to trochę kłopotliwe
ppompka Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Pamietaj że jeśli kupiłeś w necie, to przysługuje Ci 10 dni na oddanie sprzętu bez podania przyczyny.
Shock Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 No tu jest problem bo aparatura kupiona na allegro ,poleżała przez okres zimowy i powoli przygotowując się do sezonu wyszedł problem :x
zbyszek78 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Jak masz to połączone i ustawione do samolotu? Mam takie samo radio i chciałem je używać do samolotów, ale nie mogłem wyłączyć mikserów.
Shock Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 No normalnie... serwa wpięte w odbiornik i jazda .Problem jest z lotkami bo muszą być na v-kablu wszystko inne jak w każdej aparaturze.Latamy akrobatem i gdyby nie ten trymer to żadnej różnicy .Jaki problem występuje u Ciebie ?? Miksery mam powyłączane tzn wyłączam je dżwignią w górnym lewym rogu -idle up.
zbyszek78 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Jak dobrze pamiętam miałem miksowanie na wysokości i właśnie lotkach z gazem (serwa z tarczy heli), sprawa ma już ponad rok więc mogę się mylić. Szukałem też na zagranicznych forach i też tam wszyscy zgodnie twierdzili że się nie da. Jeżeli możesz opisać Twoje ustawienia będę wdzięczny, aparatura leży i wykorzystuję ją tylko do symulatora a tak by sobie polatała
razor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 mam taką apkę (do heli) i nie pamiętam żadnych problemów z trymowaniem gazu - latałem z nią na prostym modelu - 3 serwa (silnik, ster wysokości, ster kierunku, lotki) może masz włączony jakiś mix ? (albo jakiś przełącznik) ? dodatkowo mix heli swash-3 da się wykorzystać do sterowania deltą (czyli lotki i ster wysokości na dwóch serwach - więc i V-tail pewno też)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.