Skocz do zawartości

[P] Planów PZL - 110 Koliber

madrian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem się do wiosny spróbować zmierzyć z tą maszynką znaną jeszcze z dzieciństwa.

Niestety okazało się, że krucho o plany. Tak do Kolibra, jak i do oryginalnej Socaty Rallye, której jest wersją licencyjną.

To co mnie interesuje najbardziej to przekroje kadłuba. Mam kilka rzutów 3D, różnych wersji i sporo zdjęć, ale przekrojów kadłuba nie udało mi się znaleźć.

Posiada może ktoś coś podobnego w swoich zbiorach?

Patrząc na posuchę sieciową w tym temacie, podejrzewam że raczej będzie krucho.

Ale nadzieję zawsze można mieć. :wink:

Opublikowano

Witaj.

No niestety z przykrością informuję, że bedzie powazny problem.. Ja miałem przeprawę z Krukiem.. Jeśli chcesz, to prześlę Ci skany IOT (Instrukcji Obsługi Technicznej) tam są dokładne wymiary poszczególnych części kadłuba wraz z punktami niwelacyjnymi. Łatwo na podstawie tego ustalić wręgi..

Jest jeszcze sposób bezpośredni.. :)

- Musisz zadzwonić do EADS i poprosić o udostępnienie rysunków :) Jak będą mieli dobry dzień, to pomogą.. Sprawdzone ;)

Opublikowano

Bardzo chętnie skorzystam ze skanów.

Gdybyś mógł podesłać paczkę, lub jeszcze lepiej jakieś linka do serwera typu megaupload czy Speedyshare, skad by można spokojnie zassać to byłbym wdzięczny.

ohmadrian@gmail.com

Spróbuję porozumieć się z producentem. Może trafię na dobry dzień i coś podeślą.

Dziękuję. :)

Opublikowano

Witaj.

Napisałem priv'a w sprawie materiałów :)

Oczywiście - sprawa załatwiona.. Wyślę Ci jutro, bo dziś już "uciekłem" z pracy i nie mam dostępu do IOT..

Pozdrawiam,

Bartek.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hey...

Piszę tu bo prosiłeś na PW ale nie mam pojęcia w jakim celu :?: Nie mam tych planów bo model nigdy nie był w zasięgu moich zainteresowań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.