zip83 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam Panowie chcę zakupić sobie model szkolny/treningowy z najprostszą aparaturą dwu kanałową, poradzcgdzie mogę zakupić taki mode aha rozpiętość 1m lub mniej i ile by mnie taka przyjemność kosztowała. Zmieszczę się w kwocie 150zl?? Jestem zielony z rc Poradzcie coś pozdrawiam ps. najlepiej zestaw z aparaturą a model mogę sobie taki prosty złożyć,a może na forum jest ktoś kto ma w ofercie coś o czym pisze
Gość horn3t Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Za 150? To co najwyżej waciki. Subtelna odpowiedź
madrian Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 I sensowna. :wink: Tak skromnie licząc to jakieś 4 razy tyle potrzeba na start. Modelarstwo RC to drogie hobby. Możesz sobie zbudować model, plany treningowych modeli są na forum, koszt szczególnie konstrukcji depronowych to kilkanaście kilkadziesiąt złotych. Problem w tym, że trzeba jeszcze trochę wydać na wyposażenie tego modelu. Za 150zł, to możesz sobie co najwyżej kupić najgorszy, chiński szajs na rynku aparatur. A na resztę niestety brakuje. :wink:
zip83 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2011 A więc ile bym potrzebował na początek minimum?? Jest to początek więc nie chce ładować w to jakiś wielkich nakładów finansowych. Możecie polecić jakiś najprostszy plan modelu z którym w miarę każdy sobie poradzi? albo może na forum jest osoba która takowa może wykonać za opłatą. Proszę o wyrozumiałość Najlepiej plany szybowca DLG z depronu
radek_w Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Więc tak: 150 zł to może być koszt budowy modelu ( depron, kleje, taśmy, nożyki i inne drobiazgi) Dodaj do tego jeszcze elektronikę a więc : 300 PLN - najtańszy nadajnik 60 PLN - odbiornik 2x20 PLN - serwo mechanizmy (odpowiedzialne za poruszanie powierzchni sterowych) 4x5 -PLN - ogniwa NiCd do zasilania odbirnika Założyłem, że z nadajnikiem otrzymasz akumulatory ja zasilające i ładowarkę do aparatury która pozwala również na ładowanie ogniw NiCd do zasilania odbiornika. Nie wliczałem również kosztów przesyłek przy zakupach przez internet. Więc wychodzi, że minimum to około 150 model + 420 elektronika - razem 570 zł. Czyli jak pisał ktoś już wcześniej około 4 razy tyle ile na początku założyłeś. Pozdrawiam Radek
rapier Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 nie przesadzajmy. W HK aparature 2,4GHz z odbiornikiem 4ch i na poczatek wystarczajaca kupi za 150zlz przesylka http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9041
luki0506 Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 nie przesadzajmy. W HK aparature 2,4GHz z odbiornikiem 4ch i na poczatek wystarczajaca kupi za 150zlz przesylka http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9041 dokładnie , albo coś lepszego Turnigy 9X
Tomek Reda Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 coś lepszego Turnigy 9X Dokładnie . Dobra aparatura na początek.Lepiej kaski dołożyć trochę i ją kupić bo się bardziej opłaca. :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.