zip83 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam Panowie chcę zakupić sobie model szkolny/treningowy z najprostszą aparaturą dwu kanałową, poradzcgdzie mogę zakupić taki mode aha rozpiętość 1m lub mniej i ile by mnie taka przyjemność kosztowała. Zmieszczę się w kwocie 150zl?? Jestem zielony z rc Poradzcie coś pozdrawiam ps. najlepiej zestaw z aparaturą a model mogę sobie taki prosty złożyć,a może na forum jest ktoś kto ma w ofercie coś o czym pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Za 150? To co najwyżej waciki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip83 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 aha ok ale mi pomogłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Za 150? To co najwyżej waciki. Subtelna odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 I sensowna. :wink: Tak skromnie licząc to jakieś 4 razy tyle potrzeba na start. Modelarstwo RC to drogie hobby. Możesz sobie zbudować model, plany treningowych modeli są na forum, koszt szczególnie konstrukcji depronowych to kilkanaście kilkadziesiąt złotych. Problem w tym, że trzeba jeszcze trochę wydać na wyposażenie tego modelu. Za 150zł, to możesz sobie co najwyżej kupić najgorszy, chiński szajs na rynku aparatur. A na resztę niestety brakuje. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip83 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 A więc ile bym potrzebował na początek minimum?? Jest to początek więc nie chce ładować w to jakiś wielkich nakładów finansowych. Możecie polecić jakiś najprostszy plan modelu z którym w miarę każdy sobie poradzi? albo może na forum jest osoba która takowa może wykonać za opłatą. Proszę o wyrozumiałość Najlepiej plany szybowca DLG z depronu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_w Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Więc tak: 150 zł to może być koszt budowy modelu ( depron, kleje, taśmy, nożyki i inne drobiazgi) Dodaj do tego jeszcze elektronikę a więc : 300 PLN - najtańszy nadajnik 60 PLN - odbiornik 2x20 PLN - serwo mechanizmy (odpowiedzialne za poruszanie powierzchni sterowych) 4x5 -PLN - ogniwa NiCd do zasilania odbirnika Założyłem, że z nadajnikiem otrzymasz akumulatory ja zasilające i ładowarkę do aparatury która pozwala również na ładowanie ogniw NiCd do zasilania odbiornika. Nie wliczałem również kosztów przesyłek przy zakupach przez internet. Więc wychodzi, że minimum to około 150 model + 420 elektronika - razem 570 zł. Czyli jak pisał ktoś już wcześniej około 4 razy tyle ile na początku założyłeś. Pozdrawiam Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 nie przesadzajmy. W HK aparature 2,4GHz z odbiornikiem 4ch i na poczatek wystarczajaca kupi za 150zlz przesylka http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9041 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 nie przesadzajmy. W HK aparature 2,4GHz z odbiornikiem 4ch i na poczatek wystarczajaca kupi za 150zlz przesylka http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9041 dokładnie , albo coś lepszego Turnigy 9X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 coś lepszego Turnigy 9X Dokładnie . Dobra aparatura na początek.Lepiej kaski dołożyć trochę i ją kupić bo się bardziej opłaca. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.