PlayerWithoutName Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Jako mój pierwszy model wybrałem RWD-5 by skazoo, mam zrobione boki kadłuba ale niestety nie robiłem zdięć :? od teraz będą. Planowane wyposażenie: Silnik Regiel Pakiet Aparatura Serwa C.D.N.
Kolar Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 LINK ten sam silnik i regiel, a troszkę taniej i jeszcze śmigło do tego
PlayerWithoutName Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Opublikowano 7 Lutego 2011 Dzięki łap punkta, reszta relacji w środę.
Capriman Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 Pakiet brał bym 2200 bo dłużej polatasz a różnica wagi znikoma, poza tym jest tańszy.
PlayerWithoutName Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Opublikowano 8 Lutego 2011 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8932 - Ten Widział kto koszyczek na aku w hk?
PlayerWithoutName Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Opublikowano 8 Lutego 2011 Już mam EDIT: Wczoraj na modelarni było dużo osób więc niewiele zrobiłem i mam tylko jedną fote połowy kadłuba z listewkami i wręgą W8 Teraz pytanie: Z lotkami czy bez ( to pierwszy model)? C.D.N
Capriman Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Tylko i wyłącznie z lotkami:), w skrzydło też wklej listewki wzdłuż dzwigarów dla wzmocnienia bo mi po kilku lotach skrzydło przełamało się w locie. Jeśli chodzi o pakiet to warto pomyśleć o mocowaniu go w kadłubie przed jego sklejeniem. W moim rwd-5 pakiet 2.2 wyszedł około 2-3 cm od wręgi silnikowej, miejsce miedzy wręgą silnika a aku warto czymś wypełnić np. styropianem lub depronem żeby aku podczas kreta nie leciał do przodu i nie robił spustoszenia.....
PlayerWithoutName Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Opublikowano 19 Lutego 2011 Przepraszam że się nie odzywałem ale zapomniałem o relacji mam sklejone boki kadłuba,zrobiony statecznik i ster. Zdjęć nie mam bo zapomniałem :oops:
PlayerWithoutName Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Opublikowano 24 Lutego 2011 Kadłub, wręga 8 i 9, stateczniki i ster wysokości, zdjęcie: Uploaded with ImageShack.us EDIT: Motylasty - poprawiłem pozycjonowanie zdjęć.
Piotrek_F3J Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 Co to za model z niebieskimi statecznikami na pierwszym stole ?
Piotrek_F3J Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 Chodzi mi o ten model,dasz rade cyknąć fotkę z bliska?
PlayerWithoutName Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Opublikowano 24 Lutego 2011 Nie wiem bo to model kolegi z modelarni na której będe jutro, a jak RWDziak :?:
TKC Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 Tylko i wyłącznie z lotkami:), w skrzydło też wklej listewki wzdłuż dzwigarów dla wzmocnienia bo mi po kilku lotach skrzydło przełamało się w locie. Przy założeniu, że skrzydło oklejasz taśmą pakową i budujesz je zgodnie z wytycznymi Skazoo, uważam że montowanie dźwigarów z listewek jest zbędne. Mam już drugie skrzydło w moim RWD 5 by Skazoo - pierwsze uszkodziło się przy przy trafieniu skrzydłem w drzewo i zostało później sponiewierane w kilku następnych kraksach - tak, że zdecydowałem się je wycofać z użytkowania. Drugie mam do tej pory Żadne z tych skrzydeł nie miało żadnych dodatkowych wzmocnień, a lubię od czasu do czasu polatać dość agresywnie. Jedyny problem, który pojawia mi się po jakimś czasie to pęcherze, które powstają na połączeniu depron taśma pakowa - szczególnie wychodzi to przy czerwonej taśmie. Przypuszczam że albo farba albo klej, ale raczej farba z taśmy (przy żółtej taśmie taki efekt występuje sporadycznie), gryzie się z depronem. Jeśli chodzi o pakiet to warto pomyśleć o mocowaniu go w kadłubie przed jego sklejeniem. W moim rwd-5 pakiet 2.2 wyszedł około 2-3 cm od wręgi silnikowej, miejsce miedzy wręgą silnika a aku warto czymś wypełnić np. styropianem lub depronem żeby aku podczas kreta nie leciał do przodu i nie robił spustoszenia..... Ja w swoim RWD 5 zrobiłem klapkę aby mieć dostęp do pakietu i regulatora - widoczna na zdjęciu poniżej. Sam pakiet jest wkładany w tak jakby sanki depronowe, które są przymocowane do podłogi modelu za pomocą rzepa (łatwo zmienić środek ciężkości) a przestrzeń przed pakietem (do firewalla) jest wypełniona gąbką. (zdjęcie może się pojawić jak będzie potrzeba i gdy wrócę do domu) Pozdrawiam Tomasz
PlayerWithoutName Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Opublikowano 24 Lutego 2011 Dzięki za pomoc, narazie tata sie upiera i nie moge kupić wyposażenia :cry:
TKC Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 Poniżej obiecane zdjęcia instalacji pakietu i dostępu do niego i regulatora. Dostęp do pakietu i regulatora: Ułożenie pakietu i regulatora: "Sanki" widok od strony ogona "Sanki" widok od strony silnika Od góry na pakiet idzie jeszcze warstwa gąbki aby pakiet nie wypadł z mocowania. Pakiet po ostrych lotach w lecie jest lekko ciepły ale nie gorący, a regulator gdy dojdę do modelu po lądowaniu jest już praktycznie zimny. Pozdrawiam Tomasz
Kssws Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 mam pytanie czym ty to oklejałeś bo chciałbym wiedziec
madrian Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Wygląda na kolorową taśmę pakową. Można ją dostać nie tylko w znanym brązowo-szarym kolorku, ale też w wielu innych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.