PlayerWithoutName Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Jako mój pierwszy model wybrałem RWD-5 by skazoo, mam zrobione boki kadłuba ale niestety nie robiłem zdięć :? od teraz będą. Planowane wyposażenie: Silnik Regiel Pakiet Aparatura Serwa C.D.N. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolar Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 LINK ten sam silnik i regiel, a troszkę taniej i jeszcze śmigło do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Dzięki łap punkta, reszta relacji w środę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Pakiet brał bym 2200 bo dłużej polatasz a różnica wagi znikoma, poza tym jest tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8932 - Ten Widział kto koszyczek na aku w hk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Kup w jakimś elektronicznym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Już mam EDIT: Wczoraj na modelarni było dużo osób więc niewiele zrobiłem i mam tylko jedną fote połowy kadłuba z listewkami i wręgą W8 Teraz pytanie: Z lotkami czy bez ( to pierwszy model)? C.D.N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Tylko i wyłącznie z lotkami:), w skrzydło też wklej listewki wzdłuż dzwigarów dla wzmocnienia bo mi po kilku lotach skrzydło przełamało się w locie. Jeśli chodzi o pakiet to warto pomyśleć o mocowaniu go w kadłubie przed jego sklejeniem. W moim rwd-5 pakiet 2.2 wyszedł około 2-3 cm od wręgi silnikowej, miejsce miedzy wręgą silnika a aku warto czymś wypełnić np. styropianem lub depronem żeby aku podczas kreta nie leciał do przodu i nie robił spustoszenia..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Przepraszam że się nie odzywałem ale zapomniałem o relacji mam sklejone boki kadłuba,zrobiony statecznik i ster. Zdjęć nie mam bo zapomniałem :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Kadłub, wręga 8 i 9, stateczniki i ster wysokości, zdjęcie: Uploaded with ImageShack.us EDIT: Motylasty - poprawiłem pozycjonowanie zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Co to za model z niebieskimi statecznikami na pierwszym stole ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 ? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Chodzi mi o ten model,dasz rade cyknąć fotkę z bliska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Nie wiem bo to model kolegi z modelarni na której będe jutro, a jak RWDziak :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKC Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Tylko i wyłącznie z lotkami:), w skrzydło też wklej listewki wzdłuż dzwigarów dla wzmocnienia bo mi po kilku lotach skrzydło przełamało się w locie. Przy założeniu, że skrzydło oklejasz taśmą pakową i budujesz je zgodnie z wytycznymi Skazoo, uważam że montowanie dźwigarów z listewek jest zbędne. Mam już drugie skrzydło w moim RWD 5 by Skazoo - pierwsze uszkodziło się przy przy trafieniu skrzydłem w drzewo i zostało później sponiewierane w kilku następnych kraksach - tak, że zdecydowałem się je wycofać z użytkowania. Drugie mam do tej pory Żadne z tych skrzydeł nie miało żadnych dodatkowych wzmocnień, a lubię od czasu do czasu polatać dość agresywnie. Jedyny problem, który pojawia mi się po jakimś czasie to pęcherze, które powstają na połączeniu depron taśma pakowa - szczególnie wychodzi to przy czerwonej taśmie. Przypuszczam że albo farba albo klej, ale raczej farba z taśmy (przy żółtej taśmie taki efekt występuje sporadycznie), gryzie się z depronem. Jeśli chodzi o pakiet to warto pomyśleć o mocowaniu go w kadłubie przed jego sklejeniem. W moim rwd-5 pakiet 2.2 wyszedł około 2-3 cm od wręgi silnikowej, miejsce miedzy wręgą silnika a aku warto czymś wypełnić np. styropianem lub depronem żeby aku podczas kreta nie leciał do przodu i nie robił spustoszenia..... Ja w swoim RWD 5 zrobiłem klapkę aby mieć dostęp do pakietu i regulatora - widoczna na zdjęciu poniżej. Sam pakiet jest wkładany w tak jakby sanki depronowe, które są przymocowane do podłogi modelu za pomocą rzepa (łatwo zmienić środek ciężkości) a przestrzeń przed pakietem (do firewalla) jest wypełniona gąbką. (zdjęcie może się pojawić jak będzie potrzeba i gdy wrócę do domu) Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Dzięki za pomoc, narazie tata sie upiera i nie moge kupić wyposażenia :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKC Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Poniżej obiecane zdjęcia instalacji pakietu i dostępu do niego i regulatora. Dostęp do pakietu i regulatora: Ułożenie pakietu i regulatora: "Sanki" widok od strony ogona "Sanki" widok od strony silnika Od góry na pakiet idzie jeszcze warstwa gąbki aby pakiet nie wypadł z mocowania. Pakiet po ostrych lotach w lecie jest lekko ciepły ale nie gorący, a regulator gdy dojdę do modelu po lądowaniu jest już praktycznie zimny. Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kssws Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 mam pytanie czym ty to oklejałeś bo chciałbym wiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Wygląda na kolorową taśmę pakową. Można ją dostać nie tylko w znanym brązowo-szarym kolorku, ale też w wielu innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kssws Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.