TKC Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 mam pytanie czym ty to oklejałeś bo chciałbym wiedziec Faktycznie, jak sugeruje madrian, model ostatecznie został pokryty kolorową taśmą pakową. Kadłub wcześniej został jednak zalaminowany (na całej długości 1 warstwą, a do połowy - nos -> krawędź spływu dodatkowo jedną warstwą tkaniny 50g/m2). Z jednej strony to jest b. dobre rozwiązanie, kadłub jest prawie niezniszczalny, taśma się w ogóle nie odkleja a z drugiej już mniej ze względu na wzrost masy modelu. Niestety tak jak już pisałem klej od taśmy na skrzydłach wszedł w reakcję z depronem (stalowo-szarym) i robią się paskudne purchle - patrz poniższe zdjęcia: Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 To normalne zjawisko przy oklejaniu taśmą. Nakłuj pęcherze igłą. Plastikową szpachelką (może być stara karta kredytowa lub podobna) wypchnij powietrze i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKC Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 To normalne zjawisko przy oklejaniu taśmą. Nigdzie nie znalazłem, choć szukałem, że to nie tylko mój problem , teraz już wiem - dzięki! Nakłuj pęcherze igłą. Plastikową szpachelką (może być stara karta kredytowa lub podobna) wypchnij powietrze i po sprawie. Mniej więcej tak też robię , ale denerwuje mnie dodatkowa robota gdy coś już było dobrze raz zrobione . Dzięki jednak za radę, może wyartykułowana w sposób jasny, komuś innemu się jeszcze przyda. Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 może być stara karta kredytowaCzemu zaraz stara? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Bo później nie żal wymienić na młodszą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kssws Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Póki co mam małe postępy z RWD-5 ale wykończenie mnie zaciekawiło Zdjęcie z przed tygodnia juro skończę statecznik i zacznę robić skrzydło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maćko87 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Apropo tego tajemniczego modelu na 2 planie zdjęcia http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=38511 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam po dłuuuuuugiej przerwie, zajęty modelarnią która upadła , szkołą i drugim hobby, długo byłem nieobecny na forum, lecz postanowiłem kontynuować ten projekt. Na chwilę obecną mam skrzydło z lotką, drugie w fazie końcowej, czeka na serwo i sklejkę, kompletny kadłub, czeka na wyposażenie. Oto zdjęcia: -wynik nie zaokrąglonego rogu łącznika. Przepraszam za jakość, lodówką (firmy Sony Ericsson :shock: ) robione :mrgreen: . Dzięki koledze z postu powyżej (dzięki Maciek ) zostałem posiadaczem Hitec Optic 6. Latałem już kilka razy szybowcem, i wiele wiele razy na symulatorze. EDIT: Czy ten pakiet wystarczy? - http://abc-rc.pl/p/98/2902/akumulator-11-1v-2200mah-20c-xpower-dualsky-elektronika-i-akcesoria-quadrocopter-i-wyposazenie-do-nich.html A tu zdjęcie z prawdopodobnych zakupów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witam Cóż za zainteresowanie tematem :cry: Wyposażenie przyszło w poniedziałek, a w środę kadłub już jeździł po pokoju :mrgreen: Aktualna fota kadłuba (nie edytowałem, ponieważ chciałem odświeżyć temat): Huraa! Zasilacz działa :mrgreen: EDIT: Jest na silniku 2410-8-4Y a nie na 2410-9T-4Y - czy to znacząco wpłynie na właściwości lotne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Jak tam postęp przy pracach ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Niewielki (szkola to zuooooo ), aktualnie nie mam zbyt duzo czasu ale ida swieta, wiec mysle ze cus niedlugo zrobie. Ciesze sie jednak ze jest jakies zainteresowanie tematem, a co z silnikiem? P.S. Pisze z psp wiec nie mam polskich liter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 To pracuj pracuj bo jestem ciekawy efektów ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 RWD prawie ukończone :jupi: ,zostało wkleić kołki do mocowania skrzydeł i lecimy :mrgreen: Macie Fote: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Lepiej pomaluj "opony" na czarno, będzie ładniej wyglądał :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Niee te kółka są specjalnie mówię na nie miśki bo ich nie opaliłem i się futerko zrobiło :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Niee te kółka są specjalnie mówię na nie miśki bo ich nie opaliłem i się futerko zrobiło :mrgreen: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Są z rury ociepleniowej i jak je na wiertarce oszlifowałem papierem to wyszły miśki xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Czy to złudzenie ? Zdaje mi się że skrzydła mają ujemny wznios... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Złudzenie, to zdjęcie było robione kiedy miałem luźny łącznik skrzydeł :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Pokaż no więcej fotek tego RWD... Bo całkiem przyjemny modelik, nawet rzekłbym do FPV nawet całkiem, calkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.