mavericknt Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Jantar 2,4m. Gdy zaczynałem modelarstwo sprzedałem go bo latanie nim było trudne. (Słaberadio bez ustawianie wychyleń i ręce nie te). Po kilku latach nadszedł czas powrotu. No oblot był tragiczny. Podczas holowania korek wyjscie nad autami nastepnie bliski przelot koło budynku lotniska. I prawie sie udało lecz linka holownicza zaczepiła o druty i gleba. Rezultat nadłamane skrzydło. Reperacja nowy statecznik bo były ciężkie, tulbulatory na skrzydła i następna próba. I? No normalnie inny model stabilny mniej ołowiu w dziobie. Po zamontowaniu nowych stateczników model wyszedł lżejszy o 350g. Lata teraz bardzo pięknie szybko jak i wolno. Kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Bardzo ładny, pięknie prezentuje się w locie. Nic więcej nie powiem bo nie siedzę w szybowcach ale czasami mam chęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Coś pięknego. Właśnie taki model marzy mi się docelowo, jak już nabiorę doświadczenia. Dodałbym mu tylko pilota, bo pusta kabina psuje efekt wizualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Bardzo ładny model, gratuluję. Wydaje mi się jednak, że to nie jest Jantar, nie przypomina go za bardzo, może się sie mylę, ale latałem troszeczkę na tym szybowcu i coś mi się nie widzi. Tak czy inaczej miło pooglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_z Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Piękny, nie tylko w powietrzu. :shock: Bliżej wiosny będę oblatywał Graupnera Cirrusa 3m, przeszedł można powiedzieć kapitałkę, renowacja kadłuba, wymiana kilkunastu żeber w skrzydłach, poszycie skrzydeł również wymienione z Japonki na Oracower, prezentuje się ŚLICZNIE, oby tak samo wyglądał po pierwszym wzbiciu w powietrze i lądowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 No nie jest jest to makieta Jantara niestety. Lecz lata jak jantar bo sam latam jantarem std 3. Tak samo niestety nikt nie robi jantara std3 on ma bardzo ładny i charakterystyczny kadłub. Jesli by jednak ktoś taki kadłub wykonał (jak coś to mam rysunki wręg i kadłuba0 to odrazu zamawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Bardzo ładny model, gratuluję. Wydaje mi się jednak, że to nie jest Jantar, nie przypomina go za bardzo, może się sie mylę, ale latałem troszeczkę na tym szybowcu i coś mi się nie widzi. Tak czy inaczej miło pooglądać. Maverick ma własnego Jantara w skali 1:1 więc raczej nie trzeba mu tego tłumaczyć :wink: A nazwa jest jaka jest ponieważ tak wymyślił producent. edit: napisaliśmy równocześnie :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Maverick ma własnego Jantara w skali 1:1 więc raczej nie trzeba mu tego tłumaczyć :wink: A nazwa jest jaka jest ponieważ tak wymyślił producent. edit: napisaliśmy równocześnie :rotfl: Wybaczcie, nie wiedziałem. Teraz wszystko wiadomo. Życzę pięknych i udanych lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 model ładny. OT: może mnie za to wyrzucą, ale ktoś tu się zachowuje jakby wszystkie rozumy pozjadał. podobnie było gdy pisaliśmy w temacie swifta. pozdro dla wojtassa_nt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 No artystą- rzeźbierzem nie jestem ale udało się posadzić kolege w kabinie. Co do rąk kolegi to protezy :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 A tu kilka fotek z góry dużym jantarem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Super widoki...zazdroszczę .. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 piękny Jantar Ciekawe ile kosztował na niemieckich znakach taniej opłaty wychodzą pewnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Ale żeś Kuba pinokia wystrugał trzeba było jakiejś barbie lub kenovi uciąć główkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Zawsze chciałem być artystą-chirurgiem:P:P A co do znaków D- tak model posiada znaki takie jak kiedys jantar. niestetu ULC to zdzieracz kasy i ludzie obłąkani. A na D- wszystko przyjemnie i miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 I mam takie pytanie czy był by ktoś w stanie w styro lub w styrodur wyfrezować taki kadłub jak orginał jantar std 3 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.