Krzysztof Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Witam kolegów chciałem przedstawić swoje dotychczasowe wypociny zmierzające do powrotu po 30 latach w kierunku marzeń o spalinowych rc . Postaram sie przedstawić relacje z budowy oczywiście nie w tempie jakim robi to Tomek bo po tym jak robił wilgę dostałem ciężkiego szoku termiczno czasowego (termiczny to z powodu coraz większego podniecenia nie mylić z "różową torebka" a czasowy to niewiarygodny czas budowy :devil: ) gość chyba w ogóle nie śpi :rotfl:. Wracając do tematu założenia są takie; -rozpiętość 1250 mm -długość 950 -silnik w granicach 7 do 10 cm3 chyba ze sie mylę zresztą okaże sie ile będzie ważył Pozostałe kwestie typu wyposażenie będę chciał weryfikować w trakcie budowy, niestety ale moje doświadczenie opiera sie jedynie na dużej wiedzy merytorycznej a nie zawsze jest ona odzwierciedleniem praktyki . Tak że w trakcie budowy sadze ze nie raz dostanie mi sie za poczynione błędy konstrukcyjne. No tom sie spisał a teraz możecie sie poznęcać :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogusław Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 No, no, zapowiada się bardzo ciekawy model, pytanie mam jaki zastosowałeś profil?? a te listeweczki nadające kształtu tylnej części kadłuba to nie lepiej do wręgi kabiny dać trzeba było?? Sukcesu życze i na dalsze fotki czekamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 ładnie wykonanie...ale co to będzie za model?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 witam bedzie ładny modelik :shock: oby tak dalej i wiecej fotek pozdro ps marcinmb to bedzie model cab 10b tak jak w opisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 ale Cap 10b to motoszybowiec?? czy co??(o rodzaj samolotu mi chodziło) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 ale Cap 10b to motoszybowiec??czy co??(o rodzaj samolotu mi chodziło) z wygladu to raczej akrobat "różową torebka" nie zrozumialem tego :? co do modelu, to jakie bedzie pkrycie pomiedzy wrega kabiny i tylem? zapowiada sie niezle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Cap'y to była seria francuskich samolotów akrobacyjnych, proszę młodzieży :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 i zgadzam sie stym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 No, no, zapowiada się bardzo ciekawy model, pytanie mam jaki zastosowałeś profil?? Ma to być model akrobacyjny więc profil symetryczny . Co do wypełnienia miedzy wręga kabiny a tyłem ma iść balsa 1.5mm zgodnie z planem który posiadam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Modelik cacy... Ale ten laser.... Włośniczką to nie łaska??? :wink: Przy tej rozpiętości to motorek 6,5ccm będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Modelik cacy... Ale ten laser.... Włośniczką to nie łaska??? :wink: No wiesz ta dzisiejsza technika:) Prace posunęły sie troszeczkę a oto wynik; Jeszcze wiele pracy mnie czeka ale modelik zaczyna nabierać rumieńców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.