Artemis3 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Chyba ze 3 lata brałem udział w zawodach f3p (f3a-i) clickiem w wersji 1 i byłem zakochany w tym modelu. A technika idzie do przodu i trzeba już znaleźć coś lepszego, bo zaczyna się odstawać od konkurencji. I tak to też bez zbędnych kombinacji moje dzieło : Model waży 120g ale to jest wersja prototypowa - lata super, więc następnego ażuruję i wrzucam lżejszy stuff. Aktualnie: Regiel Odbiornik Pakiet lub Pakiet Serwa Smigło Silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Pomyliłeś się w tytule masz Click v2.0 a na modelu Clik v2.0 EDIT: jaka powierzchnia skrzydła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Modelik fajny a i waga powiedział bym wzorowa. Co do wyposażenia to będzie trudno znaleźć lżejsze i równie dobre (silnik nie jest ten co podałeś, ten jest w modelu obok ). Ja jak na razie nie znalazłem nic ciekawego . To, co masz jest naprawdę super (widzę że oskubane ze zbędnych g) Serwa – precyzyjne, szybkie i trwałe silnik 15 gram – ma dosyć mocy jak do takiego modelu akumulatory lżejszych tej pojemności i wydajności nie spotkałem Jednym słowem wyposażenie na 5, model na 5, to i latać powinien na 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Wyposażenie mam prawie identyko, inne mam serwa (HXT 500) i silnik (Tgy 3020 1800kv mocy ma ale waga 25gram chyba) i nie ma możliwości zejśc poniżej 150gram :roll: Nie wiem na czym Ty zbijasz te 30gram. EDIT: Płozę z tyłu mogłeś wkleić bardziej na płask bo przy lądowaniu z tąpnięciem cała siła pójdzie na kadłub a tak to by płaskowniczek się lekko ugiął jak amortyzator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Co do wyposażenia to będzie trudno znaleźć lżejsze i równie dobre Chciałem użyć tego sprzętu: Silnik Pakiet (Spakietować w 2S) Niestety był problem z wyważeniem, w następnej wersji, która będę ażurował zwrócę szczególna uwagę na odciążenie tyłu modelu i może wtedy nawet domknę się w 100g (!!) Nie wiem na czym Ty zbijasz te 30gram Szczerze? nie przychodzi mi nic innego jak 4 lata stopniowego dochodzenia do wprawy... Płozę z tyłu mogłeś wkleić bardziej na płask bo przy lądowaniu z tąpnięciem cała siła pójdzie na kadłub a tak to by płaskowniczek się lekko ugiął jak amortyzator Ona jest tam nie jako amortyzator tylko jako podwyższenie ogona modelu, który tarł statecznikiem o ziemie. W lataniu do jakiego stworzony jest ten model nie ma mowy o tąpnięciu, bo wtedy już nie płoza a cały model się posypie... Przecież tam prawe nie ma kleju !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Jesli chodzi o pakiety - niestety drozsze to warte polecenia sa te http://www.rcdude.com/servlet/the-1604/Hyperion-G3-CX--dsh-/Detail waga 13.5g A tu jak sie sprawuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Tylko że... Pakiety podane przez ciebie mają tylko 180mAh... A to trochę mało nawet jak na kilkominutowy program do F3P. Te cellki Zippy mam już sprawdzone - pakiet 240mAh będzie wazył 13-14g (czyli mniej niż twoje) i polatam na nim ze spokojnym sercem. Z wydajnością tez problemu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Niestety nie sa moje - bo czekam az sie pojawia - zapisy jak za komuny na nie ... A pakiet sprawdzony tu na miejscu przez tych ktorzy maja spore pojecie i wygrywa z innymi, tak czy siak tylko pisze ze godny polecenia jest - dla tych ktorym sie pakietowac samemu nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 180tki sa OK do programu, podczas zawodow u naszych zachodnich sasiadow w pazdzierniku/listopadzie ub. roku wiekszosc latala ten sam program co my na 120tkach, wiec 180tka jest naprawde z zapasem. Ja zamowilem 240tki Hyperiona, bo 180tki mi 2 miesiace probuja sciagnac w BEZNADZIEJNYM polskim sklepie modelfan........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Te celki 240 z HC są kiepskie - nie polecam. Nie dają rady nawet z najmniejszym silnikiem Hackera na śmigle 7x3,5. Więc albo sporo poniżej 240mAh albo sporo poniżej 20C. Btw. na zdjęciach Twoje dzieło, a w tle moje dzieło ;] Tylko że bez malowania ;] Przynajmniej jakąś recenzję byś walnął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Kurcze ale się wykłócacie zamiast mówić o modelu! Sam Boogie powiedział, że na zachodzie to ten program wala na 120-stkach, wiec te chinolskie 240-tki spokojnie dadzą radę nawet pomimo swojego 15C... Serio, latam na nich 2 lata i nie ma problemów! Bierzcie pod uwagę fakt, że podczas całego lotu silnik prawie w ogóle nie wchodzi na najwyższe obroty a nawet jak, to są to ułamki sekund. Szczerze mówiąc nie często w ogóle wybija się ponad połowę zakresu mocy. Nie potrzebuję tych akumulatorów do kręcenia i wiszenia, tylko do latania wyłącznie F3P. Powinniście wyczuwać różnice tematów bo mam wrażenie że się mijacie... Btw. na zdjęciach Twoje dzieło, a w tle moje dzieło ;] Tylko że bez malowania ;] Przynajmniej jakąś recenzję byś walnął... To był prototyp żeby sprawdzić jak lata i potrenować - szkoda było od razu kleić pomalowanego, więc odrysowałem i wyciąłem skalpelem białą kopię. Model jest super, więc teraz będę składał ten pomalowany zestaw od ciebie i na pewno zamieszczę jakąś relację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 No to spoko, cieszę się że się podoba Jak chcesz, zrobię ci różowy - będziesz miał pod kolor koszulki z avataru Co do pakietów - no ja latałem na tych pakietach modelem typowo freestyle'owym, więc silnik brał więcej. Jak masz chęć, to po kosztach celek mogę Ci odstąpić 3 gotowe takie pakiety, z wtykami JST. Do moich modeli i mojego stylu latania są za słabe niestety. Szczegóły na PW albo FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.