przytek Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 http://forsal.pl/artykuly/486208,samolot_bezzalogowy_flyeye_czyli_polskie_firmy_tez_potrafia_zdjecia.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawidos Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Jak dla mnie mistrzostwo świata. Ja się jaram jakimiś depronowymi modelami i apką TH9x a tutaj takie rewelacje. Szczena mi opadła. Super projekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Niezły modelik. - wszystko jasne... nie zauwazyłem linku.. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MironRC Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Niezły modelik. - Ile czasu unosi się w powietrzu? I ten zrzut na spadochronie to po to aby się nie rozbiło cenne wyposażenie przy lądowaniu czy ma jeszcze inny cel? w artykule jest napisane: "Samolot w trybie on-line z transmisją danych w czasie rzeczywistym może operować w promieniu ok. 30 km, w trybie automatycznym - może przebywać w powietrzu ok. 3 godz., lecąc z optymalną prędkością ok. 100 km/h" Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 A dzięki - skupiłem się na filmie i nie zauważyłem linku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 "Samolot w trybie on-line z transmisją danych w czasie rzeczywistym może operować w promieniu ok. 30 km, w trybie automatycznym - może przebywać w powietrzu ok. 3 godz., lecąc z optymalną prędkością ok. 100 km/h" Tu bym zalecał dużą ostrożność w przyjmowaniu tego na wiarę :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MironRC Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Tu bym zalecał dużą ostrożność w przyjmowaniu tego na wiarę zgadzam się-trochę to mało prawdopodobne :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 A ja go widziałem na żywo, a ja go widzialem na zywo ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 A ja go widziałem na żywo, a ja go widzialem na zywo ;P Podczas której godziny lotu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przytek Posted February 15, 2011 Author Share Posted February 15, 2011 Model spokojnie utrzymuje się w powietrzu 3 godziny. 30-50- sekund pracy silnika na stromym wznoszeniu i około 8-10 minut swobodnego naprawdę szybkiego lotu po zadanej trasie - i tak w kółko. Akumulatory zapewniają kilkanaście -kilkadziesiąt takich wznoszeń. Duże obciążenie powierzchni zapewnia sporą prędkość w locie swobodnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Humm, a ja myslałem, ze to obserwacyjny pola walki jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał K Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Humm, a ja myslałem, ze to obserwacyjny pola walki jest.A to już chyba mogą być różne jego zastosowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.