GAWPIO Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 witam koledzy ,właśnie przyszła do mnie aparaturka i po podłączeniu napięcia pokazał się napis " switch error " czy może ktoś przerabiał ten problem, bo nie chcę niepotrzebnie zaraz jej otwierać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jano Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Wszystkie przełączniki ustaw na od siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkrawcz1 Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Wszystkie przełączniki ustaw na od siebie.... i zanim napiszesz, wpisz 'switch error' w wyszukiwarkę, było co najmniej 3x na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAWPIO Posted February 17, 2011 Author Share Posted February 17, 2011 dzięki koledzy , jano byłeś 1 i masz punkcik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klimo Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Witam Moja Turnigy dotarła wczoraj. Dałem nowe eneloop`y a aparatura milczy - całkowity brak oznak życia. Panowie ratujcie :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkrawcz1 Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Witam Moja Turnigy dotarła wczoraj. Dałem nowe eneloop`y a aparatura milczy - całkowity brak oznak życia. Panowie ratujcie :cry: 1. Sprawdź, czy masz napięcie na wyjściu z koszyka, 2. Sprawdź połączenia w aparaturze (czy np. nie wysunęła się któraś złączka/nie odlutował przewód), 3. Daj maila na PW, to Ci podeślę schemat aparatury i wg niego możesz dalej sprawdzać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klimo Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Panie mkrawcz1 jest Pan wielki jak inczu-czuna !!! Koszyczek winny ! Dziękuję ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkrawcz1 Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 "Włączone do prądu działa lepiej" ;-) No problemo :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertigooo Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Tak to jest właśnie w tych tanich chińskich aparaturach a potem ktoś na forum wciska człowiekowi że ten cały turnigy jakaś super aparatura miałem dwie aparatury komputerowe w przeciągu trzech lat i myślę że i w mojej futabie i w dx6 niedopuszczalną rzeczą było by to że coś wewnątrz by się odlutowało albo żeby kable pękały w połowie długości. I nie rozumiem co ta aparatura ma w sobie takiego przekonującego że ludzie robią sobie problemy sprowadzają ją z Chin itd. Jak dla mnie jej jakość pozostawia wiele do życzenia skoro już z nowiutką aparaturą dzieją się takie rzeczy co dopiero po roku albo dwóch. Mi szkoda było by nerwów i tyle róbcie co chcecie......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtass_nt Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Tak to jest właśnie w tych tanich chińskich aparaturach a potem ktoś na forum wciska człowiekowi że ten cały turnigy jakaś super aparatura miałem dwie aparatury komputerowe w przeciągu trzech lat i myślę że i w mojej futabie i w dx6 niedopuszczalną rzeczą było by to że coś wewnątrz by się odlutowało albo żeby kable pękały w połowie długości. I nie rozumiem co ta aparatura ma w sobie takiego przekonującego że ludzie robią sobie problemy sprowadzają ją z Chin itd. Jak dla mnie jej jakość pozostawia wiele do życzenia skoro już z nowiutką aparaturą dzieją się takie rzeczy co dopiero po roku albo dwóch. Mi szkoda było by nerwów i tyle róbcie co chcecie......... Zapomniałeś dodać jeszcze, że dopiero co kupiłeś sobie DX6. Czapki z głów!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertigooo Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Tak ale Dx'y są robione z jakąś starannością a czym może być aparatura 9 kanałowa za 80$ w Polsce 9 kanałowa aparatura hiteca kosztuje 4 razy więcej więc coś tu jest nie tak chyba.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin1212 Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Tak ale Dx'y są robione z jakąś starannością a czym może być aparatura 9 kanałowa za 80$ w Polsce 9 kanałowa aparatura hiteca kosztuje 4 razy więcej więc coś tu jest nie tak chyba....Dx'y składaja takie same żółte rączki :rotfl: Czym może być aparatura za 80$ ?Bardzo dobrą alternatywą dla aparatury za 180$. Możliwość zmiany oprogramowania a co za tym idzie-mnogość i różnorakość opcji, o których Twój DX może pomarzyć . A o którym Hitecu piszesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad65 Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Mnie się wydaje ,że w dzisiejszych czasach bardziej płaci się za markę niż za jakość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel66 Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Tak to jest właśnie w tych tanich chińskich aparaturach a potem ktoś na forum wciska człowiekowi że ten cały turnigy jakaś super aparatura miałem dwie aparatury komputerowe w przeciągu trzech lat i myślę że i w mojej futabie i w dx6 niedopuszczalną rzeczą było by to że coś wewnątrz by się odlutowało albo żeby kable pękały w połowie długości. I nie rozumiem co ta aparatura ma w sobie takiego przekonującego że ludzie robią sobie problemy sprowadzają ją z Chin itd. Jak dla mnie jej jakość pozostawia wiele do życzenia skoro już z nowiutką aparaturą dzieją się takie rzeczy co dopiero po roku albo dwóch. Mi szkoda było by nerwów i tyle róbcie co chcecie......... była to wina (sprzedanej) dx6i... Początek był taki że oryginalny odbiornik (ar6200) po prostu padł, zimny lut na pinach , lecz znajomy (modelarz) sprawdził i nie był to zimny lut, po prostu coś poszło na procesorze w temacie awaryjności pozamiatane jeśli masz dalej wątpliwości poczytaj zagraniczne fora... :rotfl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertigooo Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 chciałem powiedzieć ,że zasięg jest w porządku ,ale już mi w środku aparatury raz kabelki od steru kierunku się oderwały ,ale je przylutowałemPozwoliłem sobie przytoczyć wypowiedź jednego z kolegów naszego forum mowa tu oczywiście o turnigy 9 myślę ze to samo mówi za siebie.... Żeby w obudowanej aparaturze odpadały kable od płytek to jest już naprawdę nie do zaakceptowania. Tak więc prosił bym wszystkich ślepo zapatrzonych w swoją aparaturę modelarzy poniżej 15 roku życia o niebronienie tej aparatury. Miło było by też jeśli w tej dyskusji zabrał by głos ktoś z bardziej doświadczonej grupy modelarzy, bardziej obeznanych w temacie aparatur i wyjaśnił czarno na białym że kupując hiteca czy futaby nie wywala się kasy w błoto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordg90 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 To są pojedyncze przypadki, które zdarzają się w przypadku KAŻDEGO sprzętu. A teksty takie jak ten: Tak ale Dx'y są robione z jakąś starannością a czym może być aparatura 9 kanałowa za 80$ w Polsce 9 kanałowa aparatura hiteca kosztuje 4 razy więcej więc coś tu jest nie tak chyba....świadczą tylko o tym, że nie masz zielonego pojęcia, o czym mówisz. Poczytaj wątki o tej aparaturze na forum a dowiesz się ciekawych rzeczy, takich jak np. to, że ( o ile pamiętam ) Turnigy 9X ma te same potencjometry, co tak chwalone przez ciebie DX6i. O tym, jakie możliwości ma ta Turnigy po zmianie oprogramowania nawet nie będę wspominał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayo Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Mnie się wydaje ,że w dzisiejszych czasach bardziej płaci się za markę niż za jakość.W dzisiejszych czasach liczy się ilość... a potem jakoś(ć) to będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cimek Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Vertigoo ,chwalisz ,chwalisz tego spectruma , niech CI się zepsuje odbiornik, ar6200 na zagranicznych forach ma bardzo złą opinie, 300 zł za odbiornik? PODZIĘKOWAŁ... sam miałem problemy z ar6200, robila co chciała, albo dało się polatać "normalnie" albo się rozbindowywała i koniec. Kolega w Trexie 600 miał podobną sytuacje. Jestem najszczęśliwszym człowiekiem że pozbyłęm się spectruma... Przeczytaj sobie na rcgroups ile ludziom łamią się "pstryczki" Wziąłem Dx6i i "Turnigy" w łapy i turnigy nie odbiega w ogole od dx6i.. Co z tego że spectrum ma swoje "kodowania" jak spectrum odejdzie w zapomnienie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Jestem najszczęśliwszym człowiekiem że pozbyłęm się spectruma...Tak, tak. Zauważyłem, że od razu Ci lepiej:http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=37534 To jest bliźniacza aparatura do Turnigy 9x, jakby ktoś nie wiedział... :? A powiedz, używałeś do AR6200 voltage protectora? Używam DSM2 od 3 sezonów i nigdy nie miałem najmniejszych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cimek Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Ładziak ,Ładziak, mam znajomych którzy mają starą wersję turnigy ,jak i turnigy z modułem na 2.4 i nie mają problemów. Po prostu ja mam pecha i tyle! Co do VP tak używałem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.