eptita Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Nie zdążyłem nić napisać bo nad morzem i bez netu jestem, ale wibracje pojawiają się jeśli, materiał ma miejsce do pracy(wibrowania) oszczędź na podkładkach z gumy i daj ciasne połączania i skasuj luzy. Nic nie zapowiadało, takiego zakończenia budowy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Powiem Wam jeszcze tak , że po założeniu tych podkładek gumowych jest jeszcze gorzej pierwszy test z budą dokręcona na sztywno dużo lepiej makieta pracowała hmm nie wiem może też ... źle robie że testuje makietę bez szyb ?? wtedy powietrze wchodzi w budę i i robi się tak jak by balon ?? co o tym myslicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QQ Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam, piękna profesjonalna robota! gratulacje dla pana Darka. Bardzo szkoda że są takie wibracje nie zam się, nie mam żadnego doświadczenia ale... szkoda by tej makiety, może by tak makietę zamocować do heli za pomocą jakiś sprężynek, mini amortyzatorków ? Jeśli źle mówię to bardzo przepraszam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 No dzięki Ale wiesz że na Pana to trzeba mieć wygląd psa i przynajmniej z 200.000zł na koncie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Panowie jest pewien postęp Dzisiaj zrobiłem test z samym ogonem od makiety bez głównej budy ... no i co zauważyłem : -Wirnik pięknie się toruje nie ma wibracji - ogon pięknie trzyma i nic nie dziobie ale wiem już gdzie jest problem!!! To podwozie co zrobiłem z Aluminium strasznie wpada w wibracje wibracje są nawet około 1 cm:( .. jednak paru kolegów miało racje z podwoziem W dodatku makieta skręcana jest właśnie do podwozia i do ramy:) przez to występują tak mocne wibracje i wydaje się tym samym że wirnik <łopaty źle się torują > teraz tylko jest problem bo makieta ma już wymiary jakie ma a podwozie chyba jednak jest za duże żeby to wszystko współgrało i nie wibrowało:( myślałem jeszcze nad takim rozwiązaniem żeby jakoś ominąć skręcanie makiety u podstawy do płóz tylko żeby była skręcona tylko i wyłącznie do ramy hmmm ale ciężko to będzie teraz przeskoczyć pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Rozpocząłem dalszą próbę eliminowania wibracji mojego Robinsonka R22 Jestem na etapie robienia dodatkowych łap,które będą zamocowane zaraz przy głównej osi wirnika ... tam gdzię występowały bardzo duże wibracje . Potem wymiana płoz i ewentualne wzmocnienie całego podwozia a tu fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 pułki :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Oj tam, każdemu może się litrówka zdarzyć. Kiedy montujesz oszklenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Cześć oszklenie wytłocze i założę wtedy, kiedy udami się wygrać z wibracjami całej makiety filmik z pierwszych prób latania moim frenzy http://www.youtube.com/watch?v=AkcIf5BG1EU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.