sionziom Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Tak jak w temacie zadaję to pytanie, chodzi mi o to by antena była dłuższa bo ma ok 5 cm długości (taki kabelek ale nie wiem czy zwykły). Nie chodzi mi o zwiększenie zasięgu, tylko też żeby nie zmalał, a przedłużenie byłoby dla mnie wygodniejsze w użytkowaniu (w spicie muszę tzn. mogę poprowadzić kabel zza kabiny do steru kierunku żeby było jak w prawdziwym). Najlepiej żebym nie musiał rozbierać odbiornika. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskar9595 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam, skoro ma 5 cm to pewnie jest to odbiornik 2.4 Ghz? Jeśli tak to nie ma najmniejszego sensu wydłużać jej. Pozdrawiam Oskar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Tak jest to odbiornik 2,4 Ghz ale chciałbym zrobić to dla wyglądu oczywiście jeśli by to nie powodowało żadnych zakłóceń ani nie popsuło zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Dla wyglądu to nie musisz tego kabelka podłaczać do odbiornika. Myslisz ty trochę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Dokładnie. :wink: W czym problem zrobić atrapę anteny? W modelach redukcyjnych nikt nie buduje radia, tylko daje się kawałek nitki i już jest antenka. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Dokładnie. :wink: W czym problem zrobić atrapę anteny? W modelach redukcyjnych nikt nie buduje radia, tylko daje się kawałek nitki i już jest antenka. :roll: Żeby zrobić antenkę z nitki, kawałka sznurka lub kawałka kabelka trzeba mieć odrobinę rozumu i na to wpaść SAMEMU. W przeciwnym razie stwierdzam, że Bóg jest niesprawiedliwy bo jednym daje a drugim nie :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Nie wytykajcie mi od głupków bo jak antenkę mam w samolocie to mi się zdawało że może być słabszy zasięg niż by wystawała poza samolot, wiec chciałem ją wyprowadzić na zewnątrz aby mieć pewność że nie stracę zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Dokładnie. :wink: W czym problem zrobić atrapę anteny? W modelach redukcyjnych nikt nie buduje radia, tylko daje się kawałek nitki i już jest antenka. :roll: Żeby zrobić antenkę z nitki, kawałka sznurka lub kawałka kabelka trzeba mieć odrobinę rozumu i na to wpaść SAMEMU. W przeciwnym razie stwierdzam, że Bóg jest niesprawiedliwy bo jednym daje a drugim nie :cry: Zawsze możesz uwierzyć w Różowego Niewidzialnego Jednorożca. On sprawiedliwie nie daje nikomu... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Dokładnie. :wink: W czym problem zrobić atrapę anteny? W modelach redukcyjnych nikt nie buduje radia, tylko daje się kawałek nitki i już jest antenka. :roll: Żeby zrobić antenkę z nitki, kawałka sznurka lub kawałka kabelka trzeba mieć odrobinę rozumu i na to wpaść SAMEMU. W przeciwnym razie stwierdzam, że Bóg jest niesprawiedliwy bo jednym daje a drugim nie :cry: Może byś się trochę opamiętał, co? Wnosisz coś do tematu, czy tylko chcesz się dowartościować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 To w końcu ktoś mi odpowie czy jak antenka będzie schowana w kadłubie to nie będzie mniejszego zasięgu ani zakłóceń ? Teraz mam nową aparaturę turnigy 9x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Możesz spokojnie dać tą antenę w kadłubie, nie będzie to powodować żadnych zakłóceń ani utraty zasięgu. A zmiana anteny w odbiorniku 2.4GHz to nie jest taka prosta sprawa, długość anten jak i ten odizolowany kawałek na końcu anteny jest ściśle dobierany do konkretnego modelu odbiornika, co za tym idzie nie można od tak sobie zmieniać. Jak chcesz zrobić tak jak w oryginale to zrób tak jak podpowiadają Tobie koledzy, czyli atrapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.