ECO400 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam. Widziałem gdzieś program do rysowania modeli pod symulator FMS ale teraz nie mogę tego odnaleźć. Byłbym wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Metasequoia? http://www.metaseq.net/english/ W połowie strony masz tabelkę z plikami do pobrania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotter Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Polecałbym raczej Wings 3D ze strony www.wings3d.com. Całkowicie darmowy. Można też dodać pakiet wtyczek o nazwie manifoldlab z których najbardziej chyba użyteczna jest wtyczka pozwala na operacje Boola na bryłach. Na youtubie jest sporo tutoriali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Hmm.. to mam jeszcze takie pytanie: czy ktoś podjął by się narysowania prostego modelu w 3D do symulatora FMS?? odpłatnie oczywiście szczegóły na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Narysowanie to pryszcz. Dowolny program do modelowania 3D ci do tego posłuży. Wykonujesz w nim główną bryłę modelu i detale. Program graficzny posłuży do zrobienia tekstur. To drobiazg. Ale model 3D to tylko matematyczny obrazek. Żeby go ulotnić, trzeba go oskryptować, czyli powiedzieć FMS-owi, jak ten model ma się zachowywać, co się ma ruszać i jak. I to dopiero jest sztuka, żeby z obrazka zrobić model matematyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Już nie aktualne. Mam już to czego szukałem. Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.