piotras Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Makiety czy półmakiety to raczej miejsce na modele wykonywane własnoręcznie z planów a nie zestawy ARF. W składaniu takich zestawów gdzieś zatraca się idea modelarstwa tj.budowania a może nawet tworzenia ..... na rzecz samej frajdy z latania. Jakiś nowy regulamin wymyśliłeś widzę, bo nie słyszałem żeby ARF nie kwalifikował sie do półmakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Model kupiony jako ARF też może być jako półmakieta,ale Twój model jest wykonany na podobieństwo SE5a. Jako półmakieta to masz do zrobienia nowe płaty,zobacz sobie na ilość żeberek w twoich płatach i jak są zrobione lotki,przydało by się przerobić osłonę silnika,dokończyć podwozie i pomalować model na matowo. Mój model który robiłem od podstaw,mogę powiedzieć że jest półmakietą,ale startując w zawodach,otrzymał bym niską ocenę statyczną za wykonanie,gdyż brakuje mu jeszcze dużo drobnych elementów. Teraz będzie nowa klasa modeli F4 H-P semimakiety,w której większy nacisk będzie postawiony na pilotaż,a nie na wykonanie modelu. Pierwsze zawody odbędą się w Płocku 22maja 2011r.więc wystarczy model kupiony jako ARF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Wszystko jasne Panie Henryku :wink: , postaram się w miare możliwości upodobnić ten model do oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.