Viper111 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Cześć, czy w Bydgoszczy są jakieś kluby modelarskie, albo zajęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Są , na Biedaszkowie masz aeroklub. Gdzieś jeszcze na ul.Fordońskiej otwierają modelarnię. Latają koledzy na górkach w fordonie i nie tylko: http://f3fcb.webnode.com/ Wybór masz spory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Dobry temat poruszyłeś,... sa modelarnie ślepo nastawione na jedna klase modeli latających, odmienność jest dyskryminowana. :lol2: Bydgoszcz jest źle do modelarstwa nastawiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper111 Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Jak gdzieś kogoś chcą przyjąć to tylko 12 - 14 lat :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Jak gdzieś kogoś chcą przyjąć to tylko 12 - 14 lat :/ Przy bydgoskiej Wyższej Szkole Środowiska działa modelarnia samolotowa "Igiełka" bez ograniczeń wiekowych. Wejście do modelarni jest od ul. Oksywskiej przed bramą wjazdową na kartodrom w prawo. Zajęcia we wtorki i piątki od 17- do 19 a nawet późnego wieczora . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper111 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Ooo... a coś się płaci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Są jeszcze zajęcia w MDK przy ul.Krysiewiczowej na fordońskim Przylesiu. Dla młodzieży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 W MDK 5 w wieku 16 lat nie ma dużych szans (Damian tam uczeszcza ), a pewnie że się płaci nic za darmo. Proponuje jeszcze tu sie popytać http://kml-ab.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Jakimi modelami sie chcesz zajmować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Robert, on z tego wątku niewiele wywnioskuje. Sprawa jest następująca, 3 modelarnie na krzyż, nastawione raczej na wolnolatające modele, z niezłymi co prawda wynikami. Domy kultury i pałac młodzieży tylko dla młodzieży. Mi jako zawodnikowi innego typu modelarstwa nie udało się podczepić nigdzie. W Bydgoszczy działają jednostki, które radza sobie dobrze w innych kategoriach ale podczepić się ich nigdzie nie da. Najbliższa modelarnia ogólnego,że tak powiem rozwoju jest w Toruniu i jest to modelarnia przez duże M. Moge jednak zaryzykować stwierdzenie, że bez modelarni i fachowej pomocy tego fachu się nieprędko nauczysz. A wiem to po sobie bo było nie było też do modelarni swego czasu trafiłem, spędziłem tam ponad 10 lat, ucząc się od naprawde dobrych w tej dziedznie fachowców. To, że teraz robie łódki a nie samoloty w niczym nie przeszkadza, kultury technicznej nauczyli mnie w modelarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Widzę , że koledzy mają problemy czytania ze zrozumieniem :wink: Darek pytał o modelarnie i kluby a nie bolączki własne i środowiska modelarskiego w Bydgoszczy :crazy: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 I właśnie moja odpowiedź jest w dobrym kierunku. Pyta o kluby to jemu mówie, że jak chce się zajmować wolnolotkami to dobrze trafi. Jeśli jednak bedzie chciał popróbować innego typu modelarstwa niż latające to przyszłość ma marną w bydgoskich klubach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.