Jump to content

Pierwszy poważny sprzęt

radek872

Recommended Posts

Posted

Witam pierwszy raz w temacie Heli, więc zdaję się na doświadczonych kolegów w tym temacie, a już mówię co mnie boli.

Potrzebuję porady co do zakupu śmigłowca, że tak powiem uniwersalnego.Po opanowaniu modelu na symulatorze, a latam już na helikach parę lat nawet z akrobacją :mrgreen: przyszedł czas polatać w realu.Z początku mam zamiar "toczyć" na kabelku z kimś znajomym wprawionym, a potem jak okaże się , że jest podobnie jak w aerofly pro deluxe wyrzucę kabel :D

Śmigłowiec jakiego szukam to coś w miarę dużego i stabilnego z napędem elektrycznym wielkości Raptora 30-50 czyli łopaty główne w granicach 1300mm w przystępnej cenie. Ważne żeby części były dostępne w w PL.

Będę wdzięczny jak ktoś przygotuje zestawienie co do tego potrzeba i co było by odpowiednie.

Posted

z napędem elektrycznym wielkości Raptora 30-50

czyli Trex 550 (wielkośc raptora 30)

Trex 600 (wielkość raptora 50)

Posted

czyli Trex 500 (wielkośc raptora 30)

Prosiłbym o niepisanie głupot :P

Co do pytania, to wybór jest chyba prosty, najlepiej będzie kupić trexa 600 albo 550. Części dostępne prawie w warzywniaku.

Posted

Cena nie jest taka zła kiedyś było to poza zasięgiem.Na spalinową 30tke trzeba było kilka tys

Przemyślę 2 opcje T rexa 600 lu Raptora 90 używanego na spalinie

Posted

No nie wiem, 2500 zł za używany model jednak nadal jest dla większości poza zasięgiem. Ale jak się złapie bakcyla to nawet się na kasę nie patrzy :D

Posted

90 jest strasznie paliwożerna.Odradzam,chyba że chcesz startować w F-3C lub w F-3D.Pozdrawiam Wojtek.

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.