toom07 Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Witam, chciałbym wam zaprezentować zawodniczy model Polskiej produkcji, Jantar Themisto. Model produkowany jest w Bielsku-białej przez pana Czesława i Wojtka Byrskich. Oba modele mają 3.5 metra rozpiętości i w porównaniu z zeszłoroczną wersją mają zmienione kadłuby- opuszczony nos, aby ułatwić lądowania na punkt i zapobiec ślizganiu po przyziemieniu oraz powiększona lotka kierunku, co powinno znacznie ułatwić płaskie krążenie oraz lądowania. Kadłuby w 2 wersjach szklany przystosowany do 2.4ghz i lżejszy węglowy do lekkiego modelu. Model z pomarańczowymi paskami to wersja uniwersalna na każde warunki(waga pustego niecałe 1800g) oraz z różowymi paskami wersja Super light (waga pustego niecałe 1600g) przewidywana waga gotowych do lotu to 2100-2200g i około 1900-2000g. Modele są w trakcie uzbrajania i mam nadzieje oblatać je w ciągu najbliższych 2 tygodni i przetestować na pierwszych zawodach Pucharu Polski tego roku 26 marca w Inowrocławiu, wyposażone będą każdy w 6 serw airtronics 94761, 8 kanałowe odbiorniki futaby 2.4ghz i pakiety 4 celowe NiMH. Więcej zdjęć na mojej Picassie: https://picasaweb.google.com/106544465577950349236/Jantar#
specyfick Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 A ile $ ? Za pusty model ekonomiczna szklana wersja ? Czas oczekiwania ?
toom07 Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Opublikowano 6 Marca 2011 Cena to 3500 zł za model w standardowej wersji, nie wiem ile kosztowałby w wersji ekonomicznej. Co do czasu oczekiwania to trzeba się osobiście dowiadywać przy zamówieniu.
Pawel_W Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 No w końcu jakoś ten kierunek wygląda, już go nie będziesz musiał szkłem poszerzać
ECO400 Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 Droga zabawka taki szybowiec. A tak niepozornie wygląda
toom07 Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Opublikowano 6 Marca 2011 No w końcu jakoś ten kierunek wygląda, już go nie będziesz musiał szkłem poszerzaćNoo taki to mi już raczej wystarczy :devil: To jeszcze nie jest drogo jak za taki szybowiec, trzeba pamiętać, że to pełen laminat a skrzydło to węgiel. Żeby jakikolwiek inny model tej klasy kupić to już niestety trzeba szukać za granicą i ceny to około 1000 Euro za standardową wersje a lekkie nawet po 1200.
Rafal B. Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 Droga zabawka taki szybowiec. Bo to szybowiec skonstruowany z myślą o lataniu zawodniczym (czyli: wyżyłowana konstrukcja, dobrane profile itd). Model dla wąskiego grona modelarzy, którzy wiedzą za co płacą.
toom07 Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Opublikowano 6 Marca 2011 Jeszcze jako ciekawostkę dodam, w skrzydle zastosowanych jest 11 różnych profili
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.