BART Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Witam, posiadam jak w temacie Saito 91 w Yaku 55 Haikong Model i mocno przesadziłem z wycinaniem pokrywy silnika ,aby zmieścić silnik. Chcę zmienićt tłumik na krótszy , który zmieści sięp od pokrywą,np:giętki przewód wyprowadzający Jakie macie doświadczenia w tym temacie,czyjest alternatywny tłumik lub jakaś inna opcja ,aby tłumik był"bliżej silnika"-) Na stronie Saito znalazłem część :182TD-1112 (giętki przewó wyprowadzający z wyjściem do zbiornika paliwa)+adapter http://saito-engines.info/mufflers.html Czy ma ktoś doświadczenia z tym tłumikiem Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Mam takie rozwiązanie w ekstrze, przewód który wymieniłeś + kolano 90st. (SAI65140). Na końcu tylko deflektor. Żadnych zmian w pracy silnika. Ciśnienie do zbiornika, wydaje się, również w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Mam również takie rozwiązanie w moim Su-31 (silnik Saito 180). Całość funkcjonuje bez zastrzeżeń. Film z lotu modelu z tą kombinacją wydechu na mojej stronie www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Dziękuję za odpowiedźi. A gdzie panowie zakupiliście części? Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Elementy do wydechu Saito kupiłem kiedyś w RC Skorpion w Lublinie. Dzisiaj widzę, że z ofertą Saito u nich nie jest najlepiej (wszystko na czerowno). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Moje części przyjechały.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Dziękuję za info, na razie trudno dostać.Wysłałem pytanie do Skorpiona ,ale na razie cisz,może modele.sklep sprowadzą pzdr Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Łódzki sklep modelarski oferuje duży wybór Saito. Być może dysponują akcesoriami do nich. Warto zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.