Skocz do zawartości

SAITO 91 a tłumik alternatywny ,np:giętki przewód

BART

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam jak w temacie Saito 91 w Yaku 55 Haikong Model i mocno przesadziłem z wycinaniem pokrywy silnika ,aby zmieścić silnik. Chcę zmienićt tłumik na krótszy , który zmieści sięp od pokrywą,np:giętki przewód wyprowadzający

Jakie macie doświadczenia w tym temacie,czyjest alternatywny tłumik lub jakaś inna opcja ,aby tłumik był"bliżej silnika"-)

Na stronie Saito znalazłem część :182TD-1112 (giętki przewó wyprowadzający z wyjściem do zbiornika paliwa)+adapter

http://saito-engines.info/mufflers.html

Czy ma ktoś doświadczenia z tym tłumikiem

Bart

Opublikowano

Mam takie rozwiązanie w ekstrze, przewód który wymieniłeś + kolano 90st. (SAI65140). Na końcu tylko deflektor. Żadnych zmian w pracy silnika. Ciśnienie do zbiornika, wydaje się, również w porządku.

Opublikowano

Mam również takie rozwiązanie w moim Su-31 (silnik Saito 180). Całość funkcjonuje bez zastrzeżeń. Film z lotu modelu z tą kombinacją wydechu na mojej stronie www.

Opublikowano

Elementy do wydechu Saito kupiłem kiedyś w RC Skorpion w Lublinie. Dzisiaj widzę, że z ofertą Saito u nich nie jest najlepiej (wszystko na czerowno).

Opublikowano

Dziękuję za info, na razie trudno dostać.Wysłałem pytanie do Skorpiona ,ale na razie cisz,może modele.sklep sprowadzą

pzdr

Bart

Opublikowano

Łódzki sklep modelarski oferuje duży wybór Saito. Być może dysponują akcesoriami do nich. Warto zapytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.