kenin Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Witam, po nudnym i wyczerpującym piątku pierwsze co naszła mnie myśl co robić często oglądałem konkurs ESA i natknąwszy się na stronkę pana Marka uzbierałem pieniądze, materiały, zamówiłem zestaw i... Gdy odbierałem paczkę na poczcie była strasznie poobijana (masakra) na szczęście po otworzeniu okazało się ze kadłub był lekko wgnieciony z przodu A więc do roboty! zaczynam od wyszlifowania i wklejenia pręcików węglowych w kadłub Następnie nacinam i sklejam na "Distal-u" skrzydła i wklejam pręty węglowe (przezroczyste :shock: ) i wklejam kształtkę "U" i płaskownik węglowy do stat. poziomego Lutownicą wypalam gniazdo pod serwo i pakiet odbiornik i regiel Tu model złożony nie sklejony(nie moglem się powstrzymać) zostaje mi jeszcze zamontować serwo na skrzydła a jutro przychodzi silnik Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 wklejam pręty węglowe (przezroczyste )To są pręty szklane, dlatego są przezroczyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 dziwne, z takimi się nie spotkałem ;p jutro wrzucę resztę zdjęć na razie szukam dźwigienek po nie pamiętam gdzie odkładałem xD @EDIT a i takie pytanie gdzie m/w znajduje się środek ciężkości u mnie mam 5mm w stronę silnika od dzwigara (pozdrawiam drugiego sebe ;D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 W ESA to tak średnio SC wypada od 3 do 4cm od krawędzi natarcia skrzydła , po oblocie modelu to każdy przesuwa w/g swoich UPODOBAŃ :mrgreen: . Jeżeli chodzi o sklejanie elementów z Epp to najlepiej trzymać się jednego rodzaju kleju a jak ŻYCIE już pokazało to najlepszy jest ..................oczywiście CA + przyspieszacz :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Seba! czytanie ma przyszłość - rozwiązanie zagadki w instrukcji: zob. 24pkt Ps całkiem nieźle Ci to wychodzi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Ufff dzięki Marek czytałem instrukcje z 10 razy nawet w szkole chowałem za książka 8) ale jakoś nie znalazłem, muszę się bardziej skupić przy czytaniu a poza tym wszystko zamontowane ląduje pakiet nadajnika sprawdzam wszystko i spać jutro robię fotki makiety f4b i relacjonuje budowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skopek Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Sebastian czekam aż zrobisz model, ja do swojego kawasakiego wpakuje elektronike i powalczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 No jutro oblot jeszcze pomalować i przygotuj się na śmierć Japońcu (Ultronami tez się pobijmy xD) @EDIT (12.03) dziś obloty, piękna pogoda lekki wiaterek ale ładnie modelik lata może jutro wrzucę film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Obloty i latanie ultornem (przepraszam pomylka "hellcatem") przepraszam za jakość( telefon) i długość (telefon) i za double posta (nie telefon) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Obloty i latanie ultornem przepraszam za jakość( telefon) i długość (telefon) i za double posta (nie telefon) widze, ze model zwrotny;D, ale jak ci sie nim lata? bo idzie do mnie taki sam. Kupiles go na abc.rc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Kupiles go na abc.rc?Ten model produkowany jest przez p. Marka Rokowskiego natknąwszy się na stronkę pana MarkaTutaj jego stronka:http://napolskimniebie.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 widze, ze model zwrotny;D, ale jak ci sie nim lata? bo idzie do mnie taki sam. Kupiles go na abc.rc?zwrotny- nawet lata sie swietnie przy wietrze zachowuje sie jakby go nie bylo polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Hellcat Marka R. to bardzo dobry model. Najlepiej się zachowuje przy większych prędkościach bo przy lataniu na pół_gwizdka z wiatrem trochę przeszkadza wysoki kadłub - taki jego urok Przy maksymalnych wychyleniach lotek, mój Hellcat miał tendencję do wchodzenia w korek przy prawej beczce. Osadziłem jednak jedno serwo na lotki i miałem problem z regulacją ale zmniejszenie wychyleń ostatecznie rozwiązało problem... kosztem nieco mniejszej zwrotności. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Yeaaaah, pon-piątek malowanie sbt naniesienie blach i jutro planowane loty w pełnym malowaniu (moze film i fotki wrzuce ) Oficjalnie ogłaszam wszem i wobec budowę modelu za zakończaną :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Wrzuć zdjecia skończonego modelu...i może cos z oblotu ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wrzuć zdjecia skończonego modelu...i może cos z oblotu ms pfff troche z tym zwlekałem (nie chciało mi sie) ale prosze oto hellcat w malowaniu A z oblotami musze cos wykombinowac jak obrobic film bo wmm cos nie chce dzialac na avi, wmv (wyłancza mi sie po kliknieciu na film) ostatnio dokleiłem boki przy silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.