Skocz do zawartości

Nowość w HobbyKing! Yak54 1,83m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dlatego poczekam aż model bedzie w DE i co prawda model z pewnością będzie trochę droższy ale za przesyłka zapłace 25$ :wink:

Opublikowano

dlatego poczekam aż model bedzie w DE i co prawda model z pewnością będzie trochę droższy ale za przesyłka zapłace 25$ :wink:

Czyli 250 euro plus 25 , żadna atrakcja .U Jakuba w F3m dostaniesz za podobne pieniądze bez czekania.

HK jest atrakcyjne dopóki da się omijać VAT .

Opublikowano

Jak już to nie 250 euro a dolarów, czyli jakieś 750zł. W ef3m model tej wielkości to 1250zł także nie wiem czy to są "podobne pieniądze".

Opublikowano

Kupując w HK z niemieckiego magazynu płacimy dolarami i nie narażamy się na cło. Model idzie kurierem DPD lub GLS i jest w ciągu 3 dni pod domem :)

Opublikowano

Skończyły się czasy budowania w modelarstwie.

Dzisiejsze modelarstwo to szukanie atrakcyjnej oferty w HK.

PS. Czyli na zdrowy rozum powinno się zacząc rozróżniać modelarza od latacza.

Modelarz - ten co na podstawie planów z desek i listewek potrafi zrobić model i ulotnić go

Latacz - ten co lata po sklepach, kupuje gotowe wytłoczki, prasowanki, tartaczki i lata nimi.

Opublikowano

noker nie rozdrapuj zaleczonych ran... po co

ja osobiście nie mam czasu na budowę takiego modelu od podstaw. ledwo mam czas wyjść przed dom i polatać...

Opublikowano

Modelarz - ten co na podstawie planów z desek i listewek potrafi zrobić model i ulotnić go

A najlepiej niech najpierw posadzi odpowiednie drzewa w ogródku i poczeka, aż wyrosną... później je obrobi, po czym skleci model i ew. pójdzie polatać - każdy bawi się w modelarstwo tak jak chce i tyle ! Po co na nowo rozpoczynać podobne dyskusje ?

Opublikowano

No tak młode chłopaki jeszcze jesteście.

Ale pamietajcie: Prawdziwy modelarz nie je miodu! Prawdziwy modelarz żuje pszczoły! :mrgreen:

Opublikowano

No tak młode chłopaki jeszcze jesteście.

Ale pamietajcie: Prawdziwy modelarz nie je miodu! Prawdziwy modelarz żuje pszczoły! :mrgreen:

myślisz że wiedzą co to" pszczoły" ? <żartobliwie>

Opublikowano

Umiem budować modele,ale też kupuję gotowe,ponieważ niektórych modeli nie warto budować,gdyż materiał jest droższy niż gotowy model z HK.

Modelarz który umie zbudować model od podstaw,po kraksie potrafi go naprawić.

Modelarz który kupuje modele i lata,po kraksie daje model do naprawy koledze,jeżeli ma takiego który się zna na budowie,lub na podpałkę do grilla.

Znam takich modelarzy,którzy kupują i latają,gdyż nie jeden model już naprawiałem,nawet po malutkiej kraksie.

Dostałem też w prezencie model SU,który według modelarza tylko latającego,nie nadawał się do naprawy,miał iść na grilla,a ja naprawiłem ten model przez cztery wieczory.

Teraz zobaczcie na zdjęciach,jak modelarz kupujący i tylko latający,przesunął wręga czołową do tyłu,gdyż silnik mu nie pasował.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tak wygląda model po odbudowie.

Dołączona grafika

Opublikowano

Teraz zobaczcie na zdjęciach,jak modelarz kupujący i tylko latający,przesunął wręga czołową do tyłu,gdyż silnik mu nie pasował.

Skoro przesunął tą wręgę to nie był już tylko latający. :wink: Od czegoś trzeba zacząć - nawet jeśli jest to początek myślenia.

Opublikowano

Kupując w HK z niemieckiego magazynu płacimy dolarami i nie narażamy się na cło. Model idzie kurierem DPD lub GLS i jest w ciągu 3 dni pod domem

Jasne kupowałem z DE. wychodzi tak jak napisałem .Cło i VAT płaci importer i z 250 dolarów robi się wartość 250 euro

, pomimo ze jest policzone w dolarach.

A magazyn DE jeszcze istnieje , bo nie widzę na stronie?

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.