ECO400 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Witam. W hobbyking pojawił sie nowy model - Yak 54. Cena jest atrakcyjna. Zastanawiam się czy nie zamówić go i zrobić jako elektryka? Co Wy na to? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14899 PS: raczej poczekałbym aż pojawi się w DE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No no, ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No i 104 $ za przesyłkę do PL :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 dlatego poczekam aż model bedzie w DE i co prawda model z pewnością będzie trochę droższy ale za przesyłka zapłace 25$ :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 dlatego poczekam aż model bedzie w DE i co prawda model z pewnością będzie trochę droższy ale za przesyłka zapłace 25$ :wink:Czyli 250 euro plus 25 , żadna atrakcja .U Jakuba w F3m dostaniesz za podobne pieniądze bez czekania.HK jest atrakcyjne dopóki da się omijać VAT . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Jak już to nie 250 euro a dolarów, czyli jakieś 750zł. W ef3m model tej wielkości to 1250zł także nie wiem czy to są "podobne pieniądze". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Kupując w HK z niemieckiego magazynu płacimy dolarami i nie narażamy się na cło. Model idzie kurierem DPD lub GLS i jest w ciągu 3 dni pod domem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Skończyły się czasy budowania w modelarstwie. Dzisiejsze modelarstwo to szukanie atrakcyjnej oferty w HK. PS. Czyli na zdrowy rozum powinno się zacząc rozróżniać modelarza od latacza. Modelarz - ten co na podstawie planów z desek i listewek potrafi zrobić model i ulotnić go Latacz - ten co lata po sklepach, kupuje gotowe wytłoczki, prasowanki, tartaczki i lata nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 noker nie rozdrapuj zaleczonych ran... po co ja osobiście nie mam czasu na budowę takiego modelu od podstaw. ledwo mam czas wyjść przed dom i polatać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Modelarz - ten co na podstawie planów z desek i listewek potrafi zrobić model i ulotnić go A najlepiej niech najpierw posadzi odpowiednie drzewa w ogródku i poczeka, aż wyrosną... później je obrobi, po czym skleci model i ew. pójdzie polatać - każdy bawi się w modelarstwo tak jak chce i tyle ! Po co na nowo rozpoczynać podobne dyskusje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No tak młode chłopaki jeszcze jesteście. Ale pamietajcie: Prawdziwy modelarz nie je miodu! Prawdziwy modelarz żuje pszczoły! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No tak młode chłopaki jeszcze jesteście. Ale pamietajcie: Prawdziwy modelarz nie je miodu! Prawdziwy modelarz żuje pszczoły! :mrgreen: myślisz że wiedzą co to" pszczoły" ? <żartobliwie> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Noker dobrze prawi! Poza tym jeden ma kasę a drugi talent w rękach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Umiem budować modele,ale też kupuję gotowe,ponieważ niektórych modeli nie warto budować,gdyż materiał jest droższy niż gotowy model z HK. Modelarz który umie zbudować model od podstaw,po kraksie potrafi go naprawić. Modelarz który kupuje modele i lata,po kraksie daje model do naprawy koledze,jeżeli ma takiego który się zna na budowie,lub na podpałkę do grilla. Znam takich modelarzy,którzy kupują i latają,gdyż nie jeden model już naprawiałem,nawet po malutkiej kraksie. Dostałem też w prezencie model SU,który według modelarza tylko latającego,nie nadawał się do naprawy,miał iść na grilla,a ja naprawiłem ten model przez cztery wieczory. Teraz zobaczcie na zdjęciach,jak modelarz kupujący i tylko latający,przesunął wręga czołową do tyłu,gdyż silnik mu nie pasował. Tak wygląda model po odbudowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 I o to własnie Heniu chodzi w tym wszystkim. Bo modelarstwo to ...... sztuka, głównie myślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Fajny model ale te lotki mogą nie domagać w 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Teraz zobaczcie na zdjęciach,jak modelarz kupujący i tylko latający,przesunął wręga czołową do tyłu,gdyż silnik mu nie pasował. Skoro przesunął tą wręgę to nie był już tylko latający. :wink: Od czegoś trzeba zacząć - nawet jeśli jest to początek myślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Kupując w HK z niemieckiego magazynu płacimy dolarami i nie narażamy się na cło. Model idzie kurierem DPD lub GLS i jest w ciągu 3 dni pod domemJasne kupowałem z DE. wychodzi tak jak napisałem .Cło i VAT płaci importer i z 250 dolarów robi się wartość 250 euro , pomimo ze jest policzone w dolarach. A magazyn DE jeszcze istnieje , bo nie widzę na stronie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopas001 Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Czy zamawiając z HK do Polski płaci się też jakąś opłatę celną? Jak tak to jak wysoką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jak zamawiasz z niemieckiego lub holenderskiego domu to nic ,a bezpośrednio jak masz szczęście też nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.