marek rokowski Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 od dawna chodziła mi ta maszynka po głowie tylko jak zrobić eliptyczne skrzydła? myślałem, myślałem i.. wymyśliłem! zdopingował mnie zresztą jeden z forumowiczów z moje okolicy - Błażej -który stwierdził że zmontuje Spita na konkurs ESA wycięty półfabrykat: po usunięciu "nadmiarów" wstępna przymiarka całości: pare ruchów nożykiem i papierem ściernym i kadłub nabrał rumieńców: kolej na stery: a to mój patent n aładne wkeljanie wzmocnień w skrzydła: dzięki takiemu liniowemu dociskowi spoina jest idealna i.. w zasadzie niewidoczna napędy lotek ukryte w chłodnicach oleju: no i na dziś mój Spit wygląda tak: więcej fotek z poszczególnych etapów: https://picasaweb.google.com/1marekR/Spitfire?feat=directlink model będzie w malowaniu pustynnym: pilot: por. E. Horbaczewski, 145 Dywizjon RAF “Cyrk Skalskiego” Afryka Północna, 1943 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 hmm..zawody były dla mnie istnym pogromem :/ ktoś się śmiał że za dużo siedzę przy cięciu a za mało przy drążkach aparatury hehehe - no i cos w tym jest... do tego borelioza i sterty antybiotyków - i reflex mam jaki mam:) - na szczęście w pierwszej wojnie już tak źle nie było - bo tu lata sie wolniej... ale co tam: wróciłem i.. do warsztatu! pora skończyc co zaczęte! - a jest tego trochę... na początek Spit dostał pustynny kamuflaż: dzisiaj mam nadzieje - dostanie jeszcze "podwozie" i linie podziału blach a na deser - naklejki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benio Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witaj Panie Marku. Widzę, że inwencji twórczej nie brakuje . Jeszcze nie skończyłem RWD, a już szykuje się kolejny modelik do kupienia (mam nadzieję). A tak w ogóle to dopóki nie zarejestrowałem się na tym forum to nie wiedziałem, że styropian może latać ;D . Jak to robisz, że z niczego tworzysz coś ładnego? Mam nadzieję, że w zestawie model będzie pomalowany jak w przypadku RWD. Trzymam kciuki za dalszy postęp prac. Nie myślałeś czasem na JU 87? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 No model ma ten pazur Grrrr... xD ile będzie takie cudeńko kosztować :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Ciekawe ile osób łącznie ze mną nabawi się kompleksów. Jestem pełen podziwu :shock: :shock: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 ktoś się śmiał że za dużo siedzę przy cięciu a za mało przy drążkach aparaturyKtoś musi robić modele, by latać mógł ktoś Dziwię się, że dopiero teraz bierzesz się za Spitfire, ale jak rozumiem polskie konstrukcje mają pierwszeństwo :wink: . Pomalowałeś ten model tak, że aż szkoda nim latać. Podoba mi się schowanie serwomechanizmów lotek w chłodnice. Rozwiązanie tak proste, że aż genialne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 ufff! wygląda że Spit gotowy do oblotu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 No cóż... Nie postarałeś się Marku zbytnio przy nim.... Antenki ni ma, pilota też, a do tego brudny, jakbyś go z pieca wyjął, że już nie wspomnę o składanym śmigle! A fe! :evil: A tak na prawdę, to... co tu dużo mówić. Model wygląda na prawdę ekstra. Jaki napęd zastosowałeś? Tradycyjnie, TP 2408-21T Black? Ehh, a mój depronowy spitfire nie może doczekać się ukończenia... Po egzaminach się za niego porządnie wezmę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Z wielką zazdrością oglądałem te zdjęcia, każdy twój nowy model wychodzi tobie, jeszcze ładniejszy. Brakuje mi tylko kabinki oszklonej. Chyba już czas na kasacje mojej zużytej foki i zamianę na takie cudo :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Jeden z najlepiej pomalowanych ESA jakie mialem przyjemnosc [ na pewno w tym wypadku] ogladac. Zazdroszcze ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Marku zrobiłeś mi to na złość z tym nr ZX. Kiedyś obiecałem sobie, że zrobię jako ESA wszystkie maszyny na jakich latał Skalski. 3 modele do ukończenia a Ty podrzucasz następnego Model piękny jak zwykle. A najbardziej niesamowite są detale. Serdeczne gratulacje !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 okrzyk "achtung spifire" zyskuje nowe znaczenie ..... gratuluję Marku - rewelacja :!: - szkoda, że nie startujesz w konkursie na budowę ESA :rotfl: a z drugiej strony, bycie jurorem zobowiązuje i poprzeczkę podnosisz coraz wyżej :lol2: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Achtung? Achtuuung? tak tak, to jest model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 tak tak, to jest model gdyby nie popychacze i podwozie to bym nie poznał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 praca wre - następny etap zakończony;) wygląda na to że pierwsze Spity które zjadą z taśmy od razu wrócą do "korzeni" - czyli prosto z "fabryki" polecą na Wyspy -i to dwoma kluczami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Jak zobaczyłem tę okładkę to aż piosenka mi się przypomniała "squadronu" 303'go kolega ma zamiar kupić Spitfaiera takze jeden zestaw zamawiam ale jeszcze nie wiem na razie trzeba pieniążki uzbierać ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 ufff! to sie nazywa ulga! a raczej wielka radocha! )) Horbaczewski i Spitfire nad Inwałdem:) ! -chyba zacznę latać nad naszym "parkiem miniatur" - jako atrakcja turystyczna! chachacha model lata super! na razie ma "makietowe" śmigło które daje trochę mało power-u więc prędkość nie rzuca na kolana -ale po wymianie na wersję "bojową" będzie śmigał jak szalony:) zwrotność jest conajmniej ok prze co latanie nim to sama przyjemność)) dzięki Radkowi mam dokumentacje lotu )) a przyjazd ASA Przestworzy - Mirolka - sprawił, że odbyły się pierwsze walki! 0:1 dla gosci - ale taki wynik dla mnie to nobilitacja hehehe jedno jest pewne: eliptyczne skrzydełka na niebie- takiego widoku się nie zapomina ))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Zdjęcia nie oddają piękna tego modelu .... w realu faktycznie zachwyca. Niesamowicie się prezentuje na tle okolicznych zabudowań i tej pięknej dolinki Model zwrotny i bardzo poprawny w locie, przy większej dynamice będzie groźnym przeciwnikiem. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zdjęcia nie oddają piękna tego modelu .... w realu faktycznie zachwyca. ms Dzieki !!! - a tak sie staralem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 ee tam! Radku! zdjęcia są super! - nei sądziełm ze coś fajnego wyjdzie biorąc pod uwagę resztki światła przy jakim je robileś )) Mirecki myślę że chciał powiedzieć tylko tyle że model jeszce lepiej prezentuje sie w realu - a nie że zdjecia są kiepskie )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.