mario70 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Które z poniższych paliw byłoby najbardziej odpowiednie do tego silnika w modelu treningowego akrobata: - Arcticglow A5/19TLRD Zawartośc Nitrometanu: 5% Zawartość wzbogaconego oleju rycynowego i syntetycznego TLRD: 19% - Arcticglow A5/20TLS Zawartośc Nitrometanu: 5% Zawartość oleju syntetycznego TLS: 20% - Model Technics SPORT 5 - 18% olej syntetyczny KLOTZ, 5% nitrometan -Meccano EXCEL Zawartość nitrometanu : 5% Zawartość oleju : 12% (mieszanina olejów syntetycznych) + dodatkowo dodane 8% rycyny A może polecacie jeszcze coś innego?
MironRC Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Model Technics SPORT 5 - 18% olej syntetyczny KLOTZ, 5% nitrometan na tym latam od 2 sezonów i wszystko w porządku, więc mogę polecić.
kobe24la Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Ja polecam paliwo Model Technics Contest 10. Moim zdaniem najlepsze paliwo do tego silnika. Sam latam na tym silniku i paliwie od 3 sezonów i pracuje świetnie. W porównaniu do Sport 5 czuć większą moc.
Malker Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Na Model Technics latałem 3 sezony i nadal latam i silnik zawsze odpala. Stosuje to paliwo też do OS'a 20ccm i wszystko bez zarzutu.
Danielstol Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Technics SPORT 5 - 18% olej syntetyczny KLOTZ, 5% nitrometan Meccano EXCEL Zawartość nitrometanu : 5% Zawartość oleju : 12% (mieszanina olejów syntetycznych) + dodatkowo dodane 8% rycyny Latam na moich 46 Ax i 55 Ax zarówno na jednym i drugim tylko do Meccano EXCEL dolewam 6 procent rycyny . Silniki mają się bardzo dobrze . :wink:
mario70 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Opublikowano 13 Marca 2011 A co z tym paliwem Arcticglow? Jak się czyta to niektórzy bardzo zachwalają a inni wręcz odradzają :?:
buwi777 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 A co z tym paliwem Arcticglow? Jak się czyta to niektórzy bardzo zachwalają a inni wręcz odradzają :?: OS Max'y latają NA WSZYSTKIM - ponoć na wodzie tyż :devil: Latam na Arctic'u i jest OK.
klaps6 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 A co z tym paliwem Arcticglow? Jak się czyta to niektórzy bardzo zachwalają a inni wręcz odradzają :?: Latałem na nim pewien czas, zarówno na dwutakcie mvvs (5%nitro olej TLRD) i w czterosuwie 15ccm os'a (10% nitro TLS), bardziej polecam na oleju TLS, mniej brudzi. Jeśli chodzi o pracę to nie zauważyłem różnicy w stosunku do MT natomiast później spróbowałem nowego wówczas paliwa z tzw sical i przy tym paliwie pamiętam zostałem w czterosuwie. Jeśli chodzi o 2T to chyba nie poczujesz różnicy między arctic z olejem TLS a MT.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.