robraf Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 co to jest za malowanie ? model wygralem w zawodach ale widze ze teraz potrzebuje dokumentacje malowania... ;/ w wings palette nie znalazlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 http://media.photobucket.com/image/p-40%20malowanie/pawelmaj/varia/urbanowicz-1.jpg Jest to P40 porucznika Chrisa Barrett'a z 75 FS 23 FG. (nie wiem co znaczą te cyfry). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 dzięki,masz ode mnie punkcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 ...ano chyba 75-ty Dywizjon Myśliwski (Fighter Squadron) 33-ciej (??23)Grupy Myśliwskiej (Fighter Group) sebamor A dlaczego tak sądzisz? Przecież ten z obrazka ma czerwone obwódki znaków. Poza tym ten robrafa ma jakieś nietypowe oznakowanie; gumożuje zazwyczaj malowali znak rozpoznawczy na lewej górnej powierzchni płata i prawej dolnej. Pewnie fantazja malującego. Na rysunku samolot pomalowany Olive drab z niewielkimi plamkami zielonej na krawędziach, a model wyraźnie łaciaty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 http://cyber-fly.pl/image_func.php?img=gfx/d86bdb5e7610c0e7c0455de777ca9c04.jpg&prod_id=1452&lang= dokladnie taki model.. od Marka z Cyber fly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 No to może to: http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?p=290545&sid=5b5d593bc927daa76dab94d422ce2a44 (drugie zdjęcie w drugim poscie od góry) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 z tym ze ja mam na obydwu skrzydlach gwiazde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 ...wiadomo, że to nie są modele redukcyjne i zawsze bedzie pewna dowolność w malowaniu; model ma mieć prawdopodobne malowanie i koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 to ktore? bo w tym pierwszym autor ( Marek) nie uwzglednil obwodek a w tym drugim plamy są ciemniejsze i nie ma jednej gwizdy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Odklej jedną gwiazdę, dorób obwódki i będziemy kwita. Boisz się, że na zawodach Cię nie dopuszczą czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 nie no chcialem miec tak jak w jest zapowiedziane , czyli dokumentacje malowania itp.. teraz ten regulamin sie zmienil , ale w sumie nie ma tam mowy ze musi byc idealne malowanie itp.. a gwiazdy tez malowane wiec nie moge odkleic kiedys startowalem w zawodach normalnie prawie bialym Ki.. mial tylko czerwone koła na skrzydłach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 robraf zostawiłem ci coś na PW życzę miłej lektury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 koszkin, nic nie doszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 http://www.speedyshare.com/files/27397996/KM-36_Curtiss_P-40_vol.1.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 kiedys startowalem w zawodach normalnie prawie bialym Ki.. mial tylko czerwone koła na skrzydłach.. - właśnie o to chodzi po zmianach, aby nie było białych lub byle jak malowanych modeli Nie o detal i odwzorowanie każdej blachy i każdego nita chodziło jednak autorom tych zmian a o zgodność z historią i na tym trzeba się skupić. Model prezentuje się znakomicie i na pewno znajdziesz wzór tego malowania. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 ok, dzieki chyba zadzwonie do Marka i się zapytam co to za malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 A to malowanie jesteście w stanie zidentyfikować? Ten p40 też jest od Marka Dawidowicza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Jak nie masz tabelki ze wzorem malowania, rzutów modelu i opisu każdego koloru z osobna któremu Twój model odpowiada ...... to nie latasz :shock: i :ass: Znaki na obu skrzydłach, przód zbyt kwadratowy co nie pasuje do dopuszczalnej odchyłki wymiarowej i :ass: na całego! Tym sposobem mamy jednego groźnego zawodnika mniej i łatwiej będzie wskoczyć na podium :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 mirolek, to byla ironia tak? :roll: wystarczy to wydrukowane zdjęcie czy obrazek i 3 rzuty ;] ? jak tak to kto ma kolorowa drukarke? bo ja mam tylko czarnobialy toner.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 bo ja mam tylko czarnobialy toner.. no to i model też musi być czarnobiały :mrgreen: :ble: a swoją drogą to jak wygląda gdzie można kupić czrnobiały toner, :mrgreen: bo u mnie na wsi tylko czarny albo kolor :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.