Mellon-68 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Witajcie, Podrzucam taki model do obgadania: http://old.100pcaero.com/fliton-extra-john-glezellis-50cc-224m-p-6201776.html?osCsid=5b88ca469a49b79eedc9a8b4d0c990f5 Jeżeli macie własne doświadczenia z tym modelem to bardzo proszę o wpisy. Zastanawiam się nad ściągnięciem tego modelu dla siebie. Trochę pogrzebałem w sieci: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Vqc3Epj0ilc http-~~-//www.youtube.com/watch?v=GM3LLB_jOX0&feature=player_embedded ale było by fajnie usłyszeć Wasze zdanie! Pozdr.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 moim zdaniem: brzydkie malowanie :wink: jak z taniego, chińskiego zestawu :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Wygląda na lekko zrobiony, ale jeżeli waga pustego to 4700g to troszkę klocowato. Tak 3,5-4 to byłoby w sam raz. Mimo to mam wrażenie jakby model miał większe powierzchnie nośne niż typowe extry i może stąd ta waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Ale z tego co podaje Fliton to do waga do lotu od 6,8 do 7,2 kg. 50-tki (Gold Wing'a) podaje się jako 7,2 - 7,9kg. Może ktoś ocenić te informacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 kup GW jakość jest db/bdb , przynajmniej nie ma ryzyka kupienia jakiegoś g... za ciężkie pieniądze plus transport (np z hiszpani 95euro :-( ) a z chin niewiadomo ile... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Ale z tego co podaje Fliton to do waga do lotu od 6,8 do 7,2 kg. 50-tki (Gold Wing'a) podaje się jako 7,2 - 7,9kg. Może ktoś ocenić te informacje? Tak jak napisał Ci Marek ,waga pustego ARF-a wraz z galanterią powinien być max 4 kg wtedy jest szansa że zmieścisz się w 7,5 kg a nawet może nawet uda Ci się zejść niżej , jak do tej pory miałem 6 modeli pod 50 tkę i zawsze ważę pusty zestaw .Czyli albo waga pustej extry jest zawyżona , albo gotowej do lotu zaniżona i coś mi się wydaje że to drugie , aczkolwiek wygląda na to że całkiem przyzwoicie lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewski2 Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Ale z tego co podaje Fliton to do waga do lotu od 6,8 do 7,2 kg. 50-tki (Gold Wing'a) podaje się jako 7,2 - 7,9kg. Może ktoś ocenić te informacje? Może moje informacje będą przydatne, kupiliśmy z kolegą 2 extry GW Axar, extra 300 pusty model bez dźwigni i popychaczy waży 4400g, gotowy do lotu waży około 7950g z silnikiem JC 51 z tłumikiem puszkowym. Extra 260 nie zważyłem pustego modelu, złożony model z całym wyposażeniem, ale bez silnika waży 5090g. Dodając do tej wagi masę silnika np. DA50, 1470g + tłumik pitts, 150g + śmigło, 124 g + benzyna, 550ml = 350g, gotowy model powinien ważyć 7184g. Z silnikiem DLE 55 wychodzi 7321g, jaka waga wyjdzie okaże się jak będę miał silnik. W obu modelach jest podobne wyposażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Mój model też miał ważyć 7kg a ważył 8,5kg z paliwem to co pisze producent to ściema totalna. Zawsze patrz na wagę pustego modelu przy 4,7kg bez gratów ciężko się będzie wyrobić w 8 kg.Moim zdaniem nie warto sprowadzać tego modelu. Zobacz sobie Yaka 55M firmy Greate planes. Niedawno sie pokazały, a powinny być w modele sklep.Jeżeli nie odpowiada Ci Yak do 3D to Extre 260 znajdziesz w Ef3m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Niestety, w UK nikt mi części płatowca nie zważy. Ale macie rację, że z wagą przy 2.24 poniżej 7,5 kg to ściema. Moj edge Perfect Models (Wild Hare I) przy 2.13 waży 7,3kg. Poza tym jest jeszcze problem z kurierami, którzy nie chcą przewozić paczek, których wymiary pocztowe obwód podstawy + wysokość przekraczają 300cm. Model może i wartoby było sprawdzić, ale na razie za dużo z tym problemów. Jeżeli kiedyś się na to zdecyduję to temat już jest i może do niego wrócę, chyba że ktoś z Was zrobi to wcześniej :wink: . POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekf3a Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Dlatego modele sie buduje samemu:P I wtedy mozna je odchudzic Zwlaszcza przy elektrycznym napedzie. Niedawno pojawil sie AXI ktory ciagnie modele w 3d do 7.5kg. To calkiem niezly wynik, zwlaszcza, ze regiel do niego potrzebny to 100A Moze w te strone cos uderzyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 A, który to i przy jakim zasilaniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Zwlaszcza przy elektrycznym napedzie. ........Moze w te strone cos uderzyc? Mirek ja się prądu boję :rotfl: ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Zerknąłem na te filmiki i pierwsze co mi przyszło do głowy to to: Sorki za OT, musiałem... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 AXI 5345/14HD + Spin 125 +12S Lipo + 22x10 111A~5KW A tak wyglada Yak Gernota z tym napedem w rekach....Gernota: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Kupowałem AXIka HD .... silnik jak słoik dzemu. Rewelacja. Dodatkowe łozysko trzymające całośc z tyłu. Rewelacyjne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.