Srv40 Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Witajcie modelarze! W niedalekiej przyszłości mam zamiar zbudować coś lżejszego i większego. Wybór padł na motoszybowiec. Niestety moje poszukiwania spełzły na niczym, głównie z powodu niedoświadczenia w tym temacie, więc proszę Was o zaproponowanie mi czegoś odpowiedniego. Cechy jakich poszukuję to: - Możliwość zamontowania silnika, - skrzydło konstrukcyjne kryte folią, - kadłub wręgi/podłużnice lub coś podobnego, - dobre własności lotne (głównie możliwość utrzymywania się w kominie), - prosta mechanika płata - klapy + lotki, - skrzydła odczepiane (na pół) Planowana rozpiętość to około 2.5 m. Pomożecie?
dziobak Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Może Albatros ? Podaj maila ,to coś znajdę :roll:
Srv40 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Opublikowano 23 Marca 2011 Mój mail to: melka9@vp.pl - ten Albatros to nawet, nawet - tylko planów nie mogę znaleźć. Jakbyś coś fajnego znalazł to prześlij :jupi: .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.