Srv40 Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Witajcie modelarze! W niedalekiej przyszłości mam zamiar zbudować coś lżejszego i większego. Wybór padł na motoszybowiec. Niestety moje poszukiwania spełzły na niczym, głównie z powodu niedoświadczenia w tym temacie, więc proszę Was o zaproponowanie mi czegoś odpowiedniego. Cechy jakich poszukuję to: - Możliwość zamontowania silnika, - skrzydło konstrukcyjne kryte folią, - kadłub wręgi/podłużnice lub coś podobnego, - dobre własności lotne (głównie możliwość utrzymywania się w kominie), - prosta mechanika płata - klapy + lotki, - skrzydła odczepiane (na pół) Planowana rozpiętość to około 2.5 m. Pomożecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziobak Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Może Albatros ? Podaj maila ,to coś znajdę :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srv40 Posted March 23, 2011 Author Share Posted March 23, 2011 Mój mail to: melka9@vp.pl - ten Albatros to nawet, nawet - tylko planów nie mogę znaleźć. Jakbyś coś fajnego znalazł to prześlij :jupi: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.