Skocz do zawartości

Jaki model pod silnik 6,9ccm?

Bartus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem silnik Thunder Tiger 42 GP 6,9ccm. Nie mam jeszcze żadnego doświadczenia ze spaliną, ale bardzo chętnie przerzucę się z elektryków :)

Jakiego trenerka polecacie do tego silnika?

Co potrzebuję do odpalenia silnika, zamocowania itp.?

Pozdrówka ;)

Opublikowano

Witaj ,ja bym ci polecał cos takiego jak excell 2000 ,swietnie lata i jest to chyba najprostszy model jakim latałem. Potrzebujesz: węzyki do paliwa 2szt ,zbiorik paliwa, paliwo,swieca zarowa i cos zeby ją rozzazyc. A do zamocowania potrzebujesz 4x sruba i łoże pod silnik(czesto jest juz w zestawach) Pozdrawiam!

Opublikowano

a co do rozpiętości modelu mówiąc o górnopłacie to myślę że 1500m powinien ogarnąć i zależy jaka waga a przy okazji mam pytanko czy większy np:1700m,1800m ogarnie? :wink:

Opublikowano

Hm. Nigdzie nie mogę znaleźć planów do niego. Widziałem, że można go kupić, ale chciałbym zrobić coś sam. Coś innego czy ktoś posiada plany?

Jakie serwa będą odpowiednie do takiej maszyny?

Opublikowano

A nie za mocny będzie ten silnik do wicherka?

Kupować nie chcę, tym bardziej że mam dostęp do lasera i sam mogę sobie powycinać. Ściągnąłem plany ze strony alehar, spróbuje je przeprojektować pod laser.

EDIT:

Jakiej wielkości zbiornik do tego silniczka?

Opublikowano

Ja mam 250ccm przy asp .46. Starczy na 20 min spokojnego latania. Wicherek normalnie przy wersji 25 ma dedykowany silnik pojemności 3.5 ccm.

Na forum byl model, projekt forumowy, Puzzel 1600 byl by dla ciebie w sam raz:)

Opublikowano

Jak chcesz kupić to Wingman 1. Najtańszy trener na rynku. Widziałem jak to lata na 7.5ccm. Mega szaleństwo, podstawową akrobacje kręci bez problemu. Wiele radości z latania i długie godziny spędzone na lądowisku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.