Bartus Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Dostałem silnik Thunder Tiger 42 GP 6,9ccm. Nie mam jeszcze żadnego doświadczenia ze spaliną, ale bardzo chętnie przerzucę się z elektryków Jakiego trenerka polecacie do tego silnika? Co potrzebuję do odpalenia silnika, zamocowania itp.? Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Witaj ,ja bym ci polecał cos takiego jak excell 2000 ,swietnie lata i jest to chyba najprostszy model jakim latałem. Potrzebujesz: węzyki do paliwa 2szt ,zbiorik paliwa, paliwo,swieca zarowa i cos zeby ją rozzazyc. A do zamocowania potrzebujesz 4x sruba i łoże pod silnik(czesto jest juz w zestawach) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 a co do rozpiętości modelu mówiąc o górnopłacie to myślę że 1500m powinien ogarnąć i zależy jaka waga a przy okazji mam pytanko czy większy np:1700m,1800m ogarnie? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartus Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Hm. Nigdzie nie mogę znaleźć planów do niego. Widziałem, że można go kupić, ale chciałbym zrobić coś sam. Coś innego czy ktoś posiada plany? Jakie serwa będą odpowiednie do takiej maszyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Minimum standardy. Jak masz doświadczenie w lataniu to może super air, escapade. Ale to potrzeba trochę większej łąki niż potrzebuje kilogramowy elektryk. A jak chcesz sam zrobić to Wicherek 25 Wolny, nie potrzebuje tyle miejsca a no i z tym motorem będzie duży zapas mocy do kupienia http://modelarstwo.mdprint.pl/node/6 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=26149 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartus Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 A nie za mocny będzie ten silnik do wicherka? Kupować nie chcę, tym bardziej że mam dostęp do lasera i sam mogę sobie powycinać. Ściągnąłem plany ze strony alehar, spróbuje je przeprojektować pod laser. EDIT: Jakiej wielkości zbiornik do tego silniczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Ja mam 250ccm przy asp .46. Starczy na 20 min spokojnego latania. Wicherek normalnie przy wersji 25 ma dedykowany silnik pojemności 3.5 ccm. Na forum byl model, projekt forumowy, Puzzel 1600 byl by dla ciebie w sam raz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Kolego Bartus, a może coś takiego http://majster-klepka.pl/product_info.php?cPath=102_103_104&products_id=117 - tani, gdybym był na twoim miejscu, to bym go kupił, na początek bardzo dobry, rozp 1500mm, silnik by pasował idealnie, budując samemu na pewno wyjdzie Ci drożej, niż kupując takiego gotowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Jak chcesz kupić to Wingman 1. Najtańszy trener na rynku. Widziałem jak to lata na 7.5ccm. Mega szaleństwo, podstawową akrobacje kręci bez problemu. Wiele radości z latania i długie godziny spędzone na lądowisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.