Jump to content

Jaki model pod silnik 6,9ccm?

Bartus

Recommended Posts

Dostałem silnik Thunder Tiger 42 GP 6,9ccm. Nie mam jeszcze żadnego doświadczenia ze spaliną, ale bardzo chętnie przerzucę się z elektryków :)

Jakiego trenerka polecacie do tego silnika?

Co potrzebuję do odpalenia silnika, zamocowania itp.?

Pozdrówka ;)

Witaj ,ja bym ci polecał cos takiego jak excell 2000 ,swietnie lata i jest to chyba najprostszy model jakim latałem. Potrzebujesz: węzyki do paliwa 2szt ,zbiorik paliwa, paliwo,swieca zarowa i cos zeby ją rozzazyc. A do zamocowania potrzebujesz 4x sruba i łoże pod silnik(czesto jest juz w zestawach) Pozdrawiam!

Hm. Nigdzie nie mogę znaleźć planów do niego. Widziałem, że można go kupić, ale chciałbym zrobić coś sam. Coś innego czy ktoś posiada plany?

Jakie serwa będą odpowiednie do takiej maszyny?

Minimum standardy. Jak masz doświadczenie w lataniu to może super air, escapade. Ale to potrzeba trochę większej łąki niż potrzebuje kilogramowy elektryk.

A jak chcesz sam zrobić to Wicherek 25 Wolny, nie potrzebuje tyle miejsca a no i z tym motorem będzie duży zapas mocy :) do kupienia http://modelarstwo.mdprint.pl/node/6

http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=26149

A nie za mocny będzie ten silnik do wicherka?

Kupować nie chcę, tym bardziej że mam dostęp do lasera i sam mogę sobie powycinać. Ściągnąłem plany ze strony alehar, spróbuje je przeprojektować pod laser.

EDIT:

Jakiej wielkości zbiornik do tego silniczka?

Ja mam 250ccm przy asp .46. Starczy na 20 min spokojnego latania. Wicherek normalnie przy wersji 25 ma dedykowany silnik pojemności 3.5 ccm.

Na forum byl model, projekt forumowy, Puzzel 1600 byl by dla ciebie w sam raz:)

Jak chcesz kupić to Wingman 1. Najtańszy trener na rynku. Widziałem jak to lata na 7.5ccm. Mega szaleństwo, podstawową akrobacje kręci bez problemu. Wiele radości z latania i długie godziny spędzone na lądowisku.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.