TEQ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Dobre. A od czego macie samochody bym się zapytał A jeśli chodzi o ostrożność z paczkami.... to nie ma żadnej ostrożności ! Kiedyś odbierałem paczkę z poczty (awizowaną) w której były delikatne rzeczy (porcelana). Na paczce nawet napisane było że kruche żeby się obchodzić ostrożnie. Dałem awizo kobiecie przy okienku ,a drzwi do magazynu były otwarte. Szukała przez chwilę paczki. Znalazła ją na podłodze. Pod inną paczką. I wszystko by było OK gdyby nie to ,że leżała pod paczką którą Pani z poczty nie mogła unieść. :shock: No może za dużo powiedziane nie mogła ,ale paczka miała ponad metr i na bank ważyła 15 kilo ! Więc chyba nie ma różnicy co napiszemy na paczce ,tak samo zostanie potraktowana ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Więc chyba nie ma różnicy co napiszemy na paczce ,tak samo zostanie potraktowana ! skoro nie widac roznicy,to po co przeplacac :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 skoro nie widac roznicy,to po co przeplacac :wink: w rzeczy samej prirytet itp to mity! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Problem rzucanych paczek to nie tylko ma Poczta Polska. Do mnie przyszła przesyłka z napisem "ostrożnie szkło " , a na niej leżał resor samochodu ciężarowego i wiadomo co się stało z balsą . :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Widać nasza umiłowana donosicielnia usiłuje wymusić powstanie nowych technologii w modelarstwie- budowy modeli z sieczki balsowej :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 budowy modeli z sieczki balsowe A depronowce to niby czemu powstają - pewnie wielu ludziom do marketu z pianką bliżej niż do sklepu z balsą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 No i dziś paczka dotarła po 12 dniach. Muszę chyba tu publicznie pocztę ładnie przeprosić, bo okazało się że przyczyną była błędna nazwa mojej ulicy. Jednak pocztowcy dali radę i domyślili się gdzie mieszkam. Więc oficjalnie muszę zjarać cegłę: :oops: :oops: :oops: Przynajmniej tym razem to nie było "znowu to samo" jakaś ekscytują fabuła, w dodatku z happy endem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Cegłę to raczej ja muszę przypalić bo mi sie nazwy ulic pokręciły . :oops: :oops: :oops: A przesyłka resora na balsie dotyczyła firmy spedycyjnej nie poczty, więc może jakieś światełko w tunelu :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 W sumie to nie robi wielkiej różnicy czy chodzi o pocztę, czy o firmę kurierską. Ten bajzel i sieczkę z przesyłek to robią konkretni i identyfikowalni ludzie wykonujący swoją (nie za darmo w końcu) pracę na odp...... się. Po mojemu to właśnie rozwala autorytet firmy tej czy innej i wkurza nas- klientów płacących na dokładkę za zdemolowanie naszych przesyłek :evil: :devil:. Dziwne tylko jest to, że kiedy usiłujemy reklamować złą jakość usług to najczęściej słyszymy w odpowiedzi masę wymijających meritum sprawy bzdur. A powinni wypożyczyć sobie takiego delikwenta, dobrać mu się do :ass: i nauczyć jak należy wykonywać swoją robotę, albo wymienić na lepszy model :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GepettoPL Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ja również miałem takie przygody z "donosicielem" zwanym dalej Pocztą Polską. Rdzenie do skrzydeł paczka priorytetowa 2 tygodnie. otatnio też kupiłem coś na allegro: priorytet-tydzień. Prawda jest jednak taka, że jeśli nie zapłacimy za tą naklejkę "priorytet" to 4 tyg. przesyłki gwarantowane (tyle trwała dostawa interfejsu PC bo poskapiłem złotówki :/ ) Natomiast korzystałem z usług kurierów i przesyłki zawsze dorączone w 2 dni. I nie narzekali jak musieli wnieść pudło ważące 50kg z 29-calowym telewizorem. Dobrze, że Poczta zaczyna mieć konkurencję w postaci innych doręczycieli(nie mówie tu o kurierach). :devil: Pod tytułem wątku podpisuje się obiema rękami ( z czego jedną z polamanym palcem =( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 a ja od drugiego końca, nie miałem żadnych problemów z poczta, jedyne co to urząd celny ale to już inna bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam712 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Ja mam trochę inny problem-mieszkam w Olsztynie,ale tym koło Częstochowy.O ile poczta u mnie działa w przyzwoity sposób(jedno poszukiwanie paczki przez dwa lata,dość szybkie terminy)to firmy kurierskie nie wiedzą co to kod pocztowy miejscowości. Przez dwa lata trzy razy szukałem paczki(w tym Master Link dwa razy).Zmywarka zamiast dojechać w dwa dni jechała tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Ja dziś zostałem totalnie zaskoczony ,bo nasza poczta postawiła sie i dostarczyła mi mojego Yaka-54 w terminie poniżej 48 godzin. Jestem w szoku :!: :shock: :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 A ja czekam juz tydzien na mojego Starlinga Moze dzis bedzie paczka czekac na mnie w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Niedawno priorytet szedł do mnie równe 5 dni :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: dzis doznalem szoku... Nagla odmiana-kiedys listonosz nawet awizo nie zostawial, teraz aby dostarczyc przesylke przeskoczyl 1,5m płot. Paczuszka dostarczona do reki-oby wiecej takich pracownikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: dzis doznalem szoku... Nagla odmiana-kiedys listonosz nawet awizo nie zostawial, teraz aby dostarczyc przesylke przeskoczyl 1,5m płot. Paczuszka dostarczona do reki-oby wiecej takich pracownikow Tak zawziął się, żeby doręczyć, że nawet furtki nie poszukał :devil: . Czyżby prezesi tej szacownej firmy zaglądali do PFMRC :roll: i teraz przeprogramowali donosicieli na nadgorliwość :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 A szla wam kiedys paczka piotytetowa ponad tydzien?? Wyslalem paczke do bydgoszczy w pon i odbiorca mowi ze jeszcze nie doszla :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 A szla wam kiedys paczka piotytetowa ponad tydzien?? tak... moj rekord to 15dni, a srednio idzie ok. 8-10dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Przekaz pocztowy (wpłacenie pieniędzy na poczcie w BYDGOSZCZY ,a odbiór do rąk osobistych w moim mieszkaniu w Krakowie ) do mnie z Bydgoszczy szedł nie całe 2.5 godziny To chyba rekord :wink: Sam byłem zdziwiony słysząc "listonosz" chwilę po tym jak widziałem innego listonosza wkładającego listy do skrzynki.... Ze skrajności w skrajność ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.