lukas 39 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Witam! Jakieś nowości odnośnie Sbacha? Czekam na ten model i jestem bardzo ciekawy jak to wychodzi wagowo na koniec. Jestem posiadaczem mniejszej wersji tego modelu też AXAR 1520mm i ogólnie jestem bardzo zadowolony z niego.Nie wiem jak w wersji 1800mm ale w moim jedyny mankament jaki znalazłem to brak wzmocnienia pod SW.Po 2 locie najzwyczjniej w świecie złamał się w połowie.Po rozklejeniu okazało się że w miejscu wklejenia SW opiera się tylko na 2 żeberkach i do tego z miękiej balsy.Co do SW to w moim jest dzielony na dwa serwa tak że byłbym bardzo żdziwiony tym jednym serwem w wersji 1800mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 na wysokość daj jedno lub 2 Hs 945mg zamiast tego dziadostwa, akurat na sterze wysokości nie ma co oszczędzać (bez 1 lotki da się wylądować , bez kierunku na linkach też ) a sprobuj bez SW . W tych konstrukcjach Axara (Goldwings) można dać jedno serwo (jest metalowe u do łączenia połówek SW) lub 2 osobne bez niego. Ja dałem jedno (i tak mam za ciężki dziób w UB 30cm3). Mam serwa Blue bird z metalowymi trybkami, męczyłem je na testerze przed montażem). Witek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Ile waży sbach 1560mm i co jest w nim zamontowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 39 Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Waga 2760gr z paliwem.zbiornik 270ml. stokowy. 6 serw .lotki hs 422 x2,sw 2x standart 6,5kg,sk 13kg 55gr i wcale nie jest za dużo,przepustnica hs 322.Silnik 4-takt ASP 91 AR,bec, li pol 2100 .Spokojnie można zejść do 2500gr po zamianie serwa na przepustnicy,pakiecie,pewnie i silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Posiadam silnik OS FS110 Alpha. Jak ta jednostka poradzi sobie z modelem , o którym mowa na początku tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 za mało mocy i wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 za mało mocy i wagiNawet jeżeli nie zamierzam latać 3D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 moc do latania nie 3D powinna być wystarczająca ale wyważenie będzie trudne (0,7 kilo ołowiu?), śmigło będzie małe (13-15cali) i mało będzie wystawać poza obrys maski=mała sprawność, lepiej byle jaki większy silnik benzynowy lub OS FS 200! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio2000 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Witam kolegów modelarzy w tym sezonie latalem Exstrą 300LP 1860mm z Axar (GOLDWING) i powiem latalo sie super zamotowalem DLE 30 smigło fiala i mialem duży zapas mocy, w pionie szedł ja strzała sam bylem zaskoczony. Niestety co piekne kiedyś cię kończy i teraz jest na warzsztacie ale polecam tem model swietnie lata a jesli chodzi o sbacha to ustawienie silnika wystarczy przykrecić go do domku i ten kąt który jest zrobiony fabrycznie w zupełnosci wystarczy i nie trzeba podkładek jak go dobrze sie wytrywuje będzie latał jak po sznurku, nie sądze żeby pod wzgledem lotu bardzo sie różniły pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 A co to wnosi do tematu Sbacha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio2000 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Teraz pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Porównanie Twojego modelu do 2,2-metrowego też nic nie wniosło. Całkiem inne latadła, inna bezwładność, inna wrażliwość na wiatr. Podobnie może latac Extra, Jak albo inny płatowiec tej samej wielkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio2000 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Ja piasłem do mniejszego sbacha o rozpietości 1860mm a nie tego wiekszego, nie doczytałem i dlatego powstalo nieporozumienie przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Ups, zwracam honor, to mi sie porypało. To wątek o Twoim modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio2000 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Nic nie szkodzi poprostu mam extre tej firmy kolega mial problem z ustawieniem silnika inni pisali ze trzeba podkładki pod silnik i dlatego napisalem pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio2000 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Lukas 39 jeśli chodzi o wage to sbacha wychodzi bardzo podobnie jak extra ok 4100g do 4500g u mnie silnik DLE30, dwa wyłączniki wysokoprądowe hiteka, A123 6,6V 3300 mAh 2 cele na bezposrednie zasilanie serw, pakiet pakiet Li-Ion 2600mAh 7,4V z bec na zaplon, zaplon serwa zmiescilem sie w około 4400g pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Gdzie zakupiłeś A123 3300mAh ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 zmiescilem sie w około 4400g pozdrawiam Przepraszam, a ta waga jest ze skrzydłami :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio2000 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Tak ze skrzydłami Pakit kupiłem w modelarnia w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.