Skocz do zawartości

Problem z Turnigy 9x.

Piotrek9932

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc sprawa ma się tak. Umówiłem się z kolegą, ale niestety okazało się że ma on moduł i odbiornik Assana.. Odbiornika nie dało się zbindować z moim modułem ani na odwrót. Aczkolwiek przełożyliśmy jego moduł do mnie i z jego odbiornikiem nie było problemów. Więc tylko moduł lub odbiornik wchodzą w grę, nadajnik odpadł. Dla bezpieczeństwa zamówiłem i moduł i odbiornik. Czekam na ich przybycie. Co się okaże - zobaczymy jak przyjdą części.

Jakbyś był pierwszy to daj znać.

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy sprawa ma się tak. Doszedł nowy odbiornik, zbindowałem go, próba zasięgu na ziemi - wynik pozytywny. Idę latać, również bez problemów.

Postanowiłem przyjrzeć się dokładniej staremu odbiornikowi. I dopiero teraz, pod lupą przy pełnym świetle odkryłem gdzie był pies pogrzebany.. Kabelek od antenki był w jednym miejscu przetarty, aczkolwiek gołym okiem było to niedostrzegalne..

I tu pojawia się moje pytanie. Czy jest możliwość dorobienia sobie antenki do odbiornika? Jak tak to jakim kablem? Może udałoby mi się wtedy odratować te 2 poprzednie..

Opublikowano

Witam

Antena odbiornika to jest tylko ta końcowa część w czerwonej "koszulce". Reszta do odbiornika to jest kabel koaxsialny który nie ma wpływu na "wysyłanie" sygnału.Można go skrócić. Antena na to pasmo ma ok. 31 mm.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W sobotę w związku z brakiem zasięgu z mojego EGP zrobiłem cztery plus zniszczony silnik i pakiet zasilający. Komisja do spraw wypadków lotniczych dopatrzyła się przetarcia zewnętrznej "siateczki" na kablu anteny odbiornika. (Aparatura i odbiornik FlySky)

Z postu porzedniego wynika, że jak skrócę kabel koaxialny o tę przetrtą część to nie będzie wpływu na zasięg i pracę odbiornika?! Czy dobrze to zrozumiałem (czytam od ponad trzech godzin wszystkie posty na temat braku zasięgu itp) mam już spory zamęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.