koszkin Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 Stało się... wczoraj poszedłem polatać i przetestować lotki. No i stało się, totalna głupota z mojej strony. Nie wiem o czym myślałem podczas wypuszczania modelu, zrobiłem to zdecydowanie za lekko. Model spadł na ziemię z jakichś 3-4m i ku mojemu zdziwieniu przełamał się jak zapałka. Na szczęście już go poskładałem do kupy. Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaweto Posted April 3, 2011 Share Posted April 3, 2011 Silnik masz zamontowany na zewnątrz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszkin Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 ahaweto, inaczej się nie mieścił. kolejna kraksa... wczoraj wieczorem samolot wpadł mi w jeziorko, po prawie godzinnej akcji ratunkowej ściągneliśmy dziada. Co ciekawe spadł w miejscu zalanym z wszystkich stron świata Na początku po niego popłynąłem, ale woda była tak zimna, że zawróciłem się z powrotem. Kolega w tym samym czasie przedzierał się po bagnie i w końcu znalazł samolot. Wynik kraksy, zgubiona kabinka, spalony regulator, Lipol puki co nie spuchł ale miał kontakt z wodą, silnik i serwa suszą się na grzejniku, odbiornik również mokry, nie wiadomo czy przeżyje. Samolot <--- zniszczona lotka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkrawcz1 Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 wczoraj wieczorem samolot wpadł mi w jeziorko, [...]nadajnik również mokry ??? rzucałeś za nim nadajnikiem ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszkin Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 ??? rzucałeś za nim nadajnikiem ??? Oczywiście chodziło mi o odbiornik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Elektronikę po zalaniu należy jak najszybciej oczyścić i wysuszyć, ale nie na grzejniku, a za pomocą alkoholu (spirytus, czysta wódka, izopropylowy) - przemywając czy wręcz topiąc w nim, a następnie przedmuchując sprężonym powietrzem. W ostateczności i suszarka może być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszkin Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 Ładziak, dzięki za radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.