RobertK Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 W sobotę vader oblatał swojego Mirage-a wykonanego od podstaw z planów Philipa Noel,a odpowiednio powiekszonych. Oto kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srv40 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Mirage jest super ale to malowanie mi się nie podoba - trochę za pusto Jest jakiś filmik z przelotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Witam Model oczywiście będzie "udekorowany" we wszelakie dodatki na powłoce lakierowej. Obecnie jak najszybciej chciełem go oblatać, zostały wykonane dwa loty a filmik będzie jak wszystko się skleci do kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_O. Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Ja natomiast mam pytania bardziej techniczne, niż estetyczne. Czyli, ile model waży, jaką ma rozpiętość, obciązenie powierzchni nośnej. Jaki silnik i o jakim ciągu został użyty, jakieś informacje o pozostałym wyposażeniu itp. To są ciekawe rzeczy dla modelarza, bo jak model wygląda i że jest ładny to każdy widzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Model waży 8,6 kg bez paliwa ( poj. zbiornika 2,1 L ), rozpiętość 1515mmm, długość 2100mm, silnik Frank Turbine TJ67 ciąg 95 N, podwozie behotec. Powierzchni nośnej nie mierzyłem. Dodam tylko, że jest to mój pierwszy model odrzutowy, taka treningówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Świetny jest... ale tak jak ktoś wcześniej wspominał, trochę wizualnie kuleje. Poza tym GIT! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witam Sorki, że tak późno ale już jest filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Gratuluję udanego oblotu. Pewnie niezła z niego trzęsiłapka... Ostre zakręty robisz na niskich prędkościach - dobrze, że to delta. A może to tylko złudzenie na filmie. Nieważne, po prostu ci zazdroszczę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Dzięki Paulusr Na początku troszkę adrenalinki było, ale po paru minutach lotu wszystko się uspokoiło. Model jest stabilny i naprawdę ładnie lata. Odnośnie zakrętów, to jeden albo dwa faktycznie troszeczkę za ostro ale jakoś tak samo wyszło. Przed startem powiedziałem sobie wóz albo przewóz i drążek gazu na maxa. :jupi: Po paru minutach wykonałem kolejny lot ale już spokojniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteq Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Dobry Ładnie śmiga Ja mojego Miga też za pierwszym razem tak ostro poderwałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 A mnie interesuje ile Cię wyniósł koszt modelu łącznie z wyposażeniem? (oczywiście jeśli żona lub dziewczyna nie czyta forum ;-) hehee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 ładnie ładnie. Podobały mi się te kosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Zadtanawiam się nad zmianą "ubarwienia" i mam pomysła na taki ;D Obecne barwy na pochmurnym niebie troszeczkę zawodzą i nie widać którą stroną model jest ustawiony. Prośba o pomoc w ustaleniu kodów koloru, czy jest to FS 35240 i FS 36320. Ten pierwszy pasuje natomiast ten drugi jakby troszeczkę za ciemny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 A może zaszalec i coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Jakiś czas temu myślałem o takim malowaniu, ale do tego trzeba mieć rękę i coś jeszcze Wystarczy zwykłe bojowe malowanie w tych właśnie barwach. A swoją drogą Koszkin to za jakiś czas wybieram się do Białej w odwiedziny do kuzyna z mirage-m rzecz jasna, wię się odezwę, może wpadniesz na latanie do byłej JW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Jakiś czas temu myślałem o takim malowaniu, ale do tego trzeba mieć rękę i coś jeszcze Wystarczy zwykłe bojowe malowanie w tych właśnie barwach. A swoją drogą Koszkin to za jakiś czas wybieram się do Białej w odwiedziny do kuzyna z mirage-m rzecz jasna, wię się odezwę, może wpadniesz na latanie do byłej JW. To zlecić komuś kto maluje aerografem na kaskach, motorach, samochodach itp Koszt spory ale efekt dobijający :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witam, kolegów. Nie wczytałem się może dokładnie w posty, ale zauważyłem złe wykonanie (niezgodne z oryginałem końcówek skrzydeł). W modelu kolegi jest pełna delta, a w originale noski skrzydeł mają łagodne łuki i krótki odcinek prostej która przechodzi w krawędź spływu. To dosyć dobrze widać nawet na wstawionych fotkach. Takie skrzydła jak w modelu kolegi, posiadał Amerykański F-102 Delta dagger. Nie czepiam się, bo model mi się podoba, ale troszkę to bije po oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 to nie dział makiety tylko jety(: a takie szegóły to tylko wybitni znawcy tematu wałkują i to zazwyczaj na mistrzostwach rangi co najmniej światowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 to nie dział makiety tylko jety(: a takie szegóły to tylko wybitni znawcy tematu wałkują i to zazwyczaj na mistrzostwach rangi co najmniej światowej. Tak wiem że to nie dział makiet, ale skuszony tytułem tematu sądziłem że takie detale są także brane pod uwagę w Jetach. Powinno się zmienić tytuł na coś w stylu "Model bazujący na Mirage 2000B". No jeśli ktoś nazywa swój model nazwą oryginału, a ten tylko generalnie z nazwy ma się do niego, to coś jest nie tak. Moim zdaniem Jet czy makieta obrys sylwetkowy powierzchni nośnych oraz kadłuba powinien nie odbiegać od oryginału, można zapomnieć o detalach np. wlotach, nitach włazach, przeziernikach, lukach itp. Ale jeśli ktoś spojrzy w górę od razu powie ci, co to za model lata. :wink: Mówiłem, nie czepiam się bo, model bardzo jest ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Widocznie tak było na planach, a model jest półmakietowy ( chociaż w locie wygląda jak oryginał ). Na stateczniku pionowym również brakuje anten i zasobników Teraz model został przemalowany i ozdabiany, jak skończę wrzucę fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.