kris13 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Góry Pieprzowe - Pieprzówki czyli część krawędzi Wyżyny Sandomierskiej w pobliżu doliny Wisły na granicy Sandomierza i gm.Dwikozy. Góry Pieprzowe skierowane są na południe. Można latać przy wietrze z kierunków S z małymi odchyłkami SE SW. Skarpa dosyć mocno porośnieta licznymi krzewami i dzikimi różami. W dolinie starorzecze wisły. http://maps.google.com/maps?ll=50.684359,21.785116&spn=0.014411,0.043945&t=h&z=15&lci=com.google.webcams Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Dzieki kris za informacje. Obiecuje sobie, ze jak kiedys przyjade do Polski na urlop z modelem to sobie zrobie objazd po regionie (blizej Chelma zboczy chyba nie uswiadczysz). ps Jak bylem ostatnim razem w Kazimierzu i spacerowalem wzdloz Wisly po sciezce na wale, to sobie pomyslalem, ze jakims lekkim DLG dalo by rady (nie pamietam juz na jaki kierunek wiatru NE czy NW ?) Mam takie miejsce w Holandii gdzie wal jest dwa razy nizszy i przy 3-4 Bft nosi jak trzeba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Da radę i bliżej Chełma. Kilka miejsc się znajdzie na na Roztoczu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 To nie ty gdzies kiedys pisales, ze znasz miejsca na Roztoczu? Ale wtedy nie chciales zdradzic szerokiej widowni :wink: :faja: ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 To żadna tajemnica, szczególnie w dobie internetu :wink: Szperówka, Czworożek,Chłopków, wzniesienia w okolicy Batorza i Chrzanowa. Wszystkie te górki zwiedziłem kiedyś z paralotnią a także z modelami. Generalnie wszędzie tam gdzie latają i dziś glajciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Thanks za info. Nie mialem pojecia, ze tam sie lata. Przy najblizszej okazji zrobie sobie wycieczke. Jak dobrze pojdzie, to moze w sierpniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
list Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A ja dodam od siebie że Roztocze wschodnie też potrafi zaskoczyć niezłymi zboczami-Komarów, Mikulin, Biała Góra, Gliniska to zbocza które dobrze znam.....jakże mogłoby być inaczej.....to moje rodzinne strony. Wylatałem tam długie godziny. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Czas byłoby wreszcie polatać wspólnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to odezwe sie w sierpniu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Znam to miejsce, choć nigdy tam nie latałem. Kiedyś chłopaki z Tarnobrzega tam latali często. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 A tak to prawda chłopaki z Tarnobrzega tam latali, mają nawet film na youtube z lotów na Górze Pieprzowej. Dlatego też wcześniej wiedząc ze można tam polatac i mając odpowiedni kierunek wiatru czyli z południa wybraliśmy się tam w niedzielne popołudnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Tak dokładnie, latamy tam regularnie w sezonie. Zapraszam na www.zonk-team.pl. Sporo galerii jest z Sandomierza i filmy też w tym jeden z aparatem na modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.