jarek996 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam ! Czy lata ktos moze TYM ? http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6540 Engine Or Motor Required: .40-.48 2 -stroke or .40-82 4-stroke or 46 Brushless Outrunner elec motor Kit, ARTF or RTF: Almost Ready To Fly Length: 50'' (1270mm) Radio Required: 4 Channel Servos Required: -5 Standard Servo's or (4 required when building the electric version) Weight: (Flying) Glow engine: 5.5-6.25lbs (2.5-2.8kg) / Electric w/o battery: 4.7-5lbs (2.1-2.3kg) [with battery add approx. 1 lb] Wing Area: 667 sq. in. (43.0 sq. dm) Wingspan: 60.7'' (1540.5mm) Ewentualnie (tzn. w razie zakupu ) mam do niego dwie opcje : .46 EVOLUTION lub elektryka . Bedzie to raczej elektryk bo chce odejsc od metanolu. Po latach mam juz dosc wszedobylskich"smarkow" , a przyszlosc wiaze z czterotaktowa benzyna ( juz zakupiona ) Zastanawiam sie nad kupnem jako trenerka dolnoplata ( przygotowania w lataniu wiekszymi projektami ) i chcialbym sie cos o nim dowiedziec... P.S. jak mozna wrzucic FOTKE , a nie tylko link do niej ???? ( na PRIVa prosze ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam. Ja, osobiście polecam Pulse 60, którym latam już drugi sezon. W moim przypadku napędza go Saito 100 GK, ale przyznaję rację co do "smarków", też czasem mam tego dosyć. Czyszczenie modelu zajmuje co najmniej 15 min, nie wspomnę o plamie z oleju na siedzeniu samochodu. Model jest moim zdanie idealnym trenerkiem akrobacyjnym, łatwy podczas startu i lądowania, a samo latanie to już inwencja twórcza pilota, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Jasne , ze wiekszy bylby lepszy ,ale chce go "dopasowac" do obecnych ( skromnych jeszcze po tylu latach przerwy) stanow magazynowych.... Mam akurat wolna.46 i silnik elektryczny z pakietami szyty prawie pod niego . Nie chce kupowac kolejnej"zarowki" bo za chwile bede wyprzedawala te co mam... Jak juz pisalem ; przyszlosc ( moich modeli ) to prad i benzyna :wink: P.S w sieci same POZYTYWNE opinie o calej rodzinie PULSOW ( chyba juz od od .25 do 1.25 nawet...). Niezla jakosc i podobno wspaniale lataja ( co potwierdzasz ). Dzisiaj zamowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.