false Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Podobna do Marilyn Monroe, ale ręki uciąć sobie nie udam Edit: chyba dobrze kojarze http://pl.wikipedia.org/wiki/Radioplane_OQ-2
Gość awiatik sosno Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 A dlaczego dla kolegi Laminata???? a tak w "nagrodę" za tę jego poprzednią zagadkę nad rozwiązaniem której trzeba było poświęcić tyle czasu. Ja też wiem od tego zaczęła swoje wielkie zycie. Rozwiązanie zagadki wyśle na PW odpowiedź przyszła na PW i ... DLACZEGO TAK szybko, myślałem że Laminat pomęczy się troszkę. :mrgreen: Tak to jest:Marilyn Monroe. Ale przypominam o zagadce nr 1 jest to konstrukcja europejska.
madrian Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Zdjęcie z MM już kiedyś gościło na łamach w podobnym kontekście. Powinieneś raczej zapytać, jakie silniki tam pokazuje... :devil:
Gość awiatik sosno Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Zdjęcie z MM już kiedyś gościło na łamach w podobnym kontekście. .. :devil: Nawet nie wiedziałem że zdjecie pani MM było na forum.No cóż. Ale zagadka nadal aktualna:
Gość awiatik sosno Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Ktoś musi strzelić. Bloch MB-60? Niestety nie.Nie jest to samolot z Francji.
Gość awiatik sosno Opublikowano 27 Maja 2011 Opublikowano 27 Maja 2011 Jakoś czas ucieka a odpowiedzi brak. Odpowiadam, ten samolot to:Focke - Wulf GL-22 A poniżej nowa zagadka:
laminat Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Ja się tak nie bawie tamta zagadka była fajna i ciągle szukałem. Wiedziałem, że biją dzwony ale nie wiedziałem gdzie (szukałem uparcie wśród Fokkerów) a ta nowsza zagadka to Douglas XB-43
Gość awiatik sosno Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Ja się tak nie bawie tamta zagadka była fajna i ciągle szukałem. Wiedziałem, że biją dzwony ale nie wiedziałem gdzie (szukałem uparcie wśród Fokkerów) a ta nowsza zagadka to Douglas XB-43A niestety nie wszystko to .....Fokker itp.Tak to XB-43.
laminat Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Moja zagadka - prostsza tak aby i inni mogli się właczyć: Uploaded with ImageShack.us
Olecki75 Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Zlin Z37A Ćmelak (nawet pisze na zagadce ) To ja też się włączam. Co to jest?
madrian Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 No nie żartuj... :wink: Dobra, dajmy szansę innym, choć to prostsze od JumboJeta w barwach KLM-u... Ponoć jedna jaskółka wiosny nie czyni... :devil:
laminat Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Wiem że pisze i celowo dałem to zdjęcie "dla inteligentny" a nóż widelec ktoś by zaczął szukać w niemczech (flaga na sterze kierunku) Twoja jaskółeczka ma ciekawe malowanie głupio pytać ale z kąd tam czeska gwiazda na ogonie?
karlem Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 ...z kąd tam czeska gwiazda na ogonie? Skąd? Bo sobie zmontowali z pozostawionych części ... Sporo naprodukowali innych samolotów bazując na tym, co zostało w magazynach i mieli w zakładach całe linie produkcyjne.
Olecki75 Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 No to nazwijcie tą jaskółkę na fotce po imieniu .
Adam P. Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Może zepsuję innym zabawę, ale nie mogę się powstrzymać Avia S-92 Podobnie jak avia S-99, S-199 i pewnie wiele innych powstała z przemalowanych niemieckich maszyn.
Olecki75 Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 No i takiej odpowiedzi oczekiwałem. Bo Schwalbe, Jaskółka czy Me-262 do końca właściwe nie było w przypadku tej fotki. powstała z przemalowanych niemieckich maszyn.Nie do końca. Twoja jaskółeczka ma ciekawe malowanie głupio pytać ale z kąd tam czeska gwiazda na ogonie?Tak jak kolega karlem pisał, Czesi wznowili produkcję po wojnie i prowadzili program badawczy, dzięki temu co po Niemcach zostało. Różne źródła różnie podają, że wyprodukowali ok 9szt. S-92 w wersji jednomiejscowej i 3szt CS-92 w wersji dwumiejscowej. Próbowano tym samolotem zainteresować władzę Jugosławii ale Tito kupił co innego (chyba F-86 Sabre) a sami Czesi zaczęli produkować MiG-a 15. Adam P. kolej na Ciebie
Adam P. Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Pewnie banalne, ale nie mam pomysłu na nic ciekawszego
Rekomendowane odpowiedzi