false Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Podobna do Marilyn Monroe, ale ręki uciąć sobie nie udam Edit: chyba dobrze kojarze http://pl.wikipedia.org/wiki/Radioplane_OQ-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 A dlaczego dla kolegi Laminata???? a tak w "nagrodę" za tę jego poprzednią zagadkę nad rozwiązaniem której trzeba było poświęcić tyle czasu. Ja też wiem od tego zaczęła swoje wielkie zycie. Rozwiązanie zagadki wyśle na PW odpowiedź przyszła na PW i ... DLACZEGO TAK szybko, myślałem że Laminat pomęczy się troszkę. :mrgreen: Tak to jest:Marilyn Monroe. Ale przypominam o zagadce nr 1 jest to konstrukcja europejska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Zdjęcie z MM już kiedyś gościło na łamach w podobnym kontekście. Powinieneś raczej zapytać, jakie silniki tam pokazuje... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Zdjęcie z MM już kiedyś gościło na łamach w podobnym kontekście. .. :devil: Nawet nie wiedziałem że zdjecie pani MM było na forum.No cóż. Ale zagadka nadal aktualna: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Ktoś musi strzelić. Bloch MB-60? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Ktoś musi strzelić. Bloch MB-60? Niestety nie.Nie jest to samolot z Francji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Jakoś czas ucieka a odpowiedzi brak. Odpowiadam, ten samolot to:Focke - Wulf GL-22 A poniżej nowa zagadka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Ja się tak nie bawie tamta zagadka była fajna i ciągle szukałem. Wiedziałem, że biją dzwony ale nie wiedziałem gdzie (szukałem uparcie wśród Fokkerów) a ta nowsza zagadka to Douglas XB-43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Ja się tak nie bawie tamta zagadka była fajna i ciągle szukałem. Wiedziałem, że biją dzwony ale nie wiedziałem gdzie (szukałem uparcie wśród Fokkerów) a ta nowsza zagadka to Douglas XB-43A niestety nie wszystko to .....Fokker itp.Tak to XB-43. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Moja zagadka - prostsza tak aby i inni mogli się właczyć: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Zlin Z37A Ćmelak (nawet pisze na zagadce ) To ja też się włączam. Co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 No nie żartuj... :wink: Dobra, dajmy szansę innym, choć to prostsze od JumboJeta w barwach KLM-u... Ponoć jedna jaskółka wiosny nie czyni... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Wiem że pisze i celowo dałem to zdjęcie "dla inteligentny" a nóż widelec ktoś by zaczął szukać w niemczech (flaga na sterze kierunku) Twoja jaskółeczka ma ciekawe malowanie głupio pytać ale z kąd tam czeska gwiazda na ogonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 ...z kąd tam czeska gwiazda na ogonie? Skąd? Bo sobie zmontowali z pozostawionych części ... Sporo naprodukowali innych samolotów bazując na tym, co zostało w magazynach i mieli w zakładach całe linie produkcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 No to nazwijcie tą jaskółkę na fotce po imieniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Może zepsuję innym zabawę, ale nie mogę się powstrzymać Avia S-92 Podobnie jak avia S-99, S-199 i pewnie wiele innych powstała z przemalowanych niemieckich maszyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 No i takiej odpowiedzi oczekiwałem. Bo Schwalbe, Jaskółka czy Me-262 do końca właściwe nie było w przypadku tej fotki. powstała z przemalowanych niemieckich maszyn.Nie do końca. Twoja jaskółeczka ma ciekawe malowanie głupio pytać ale z kąd tam czeska gwiazda na ogonie?Tak jak kolega karlem pisał, Czesi wznowili produkcję po wojnie i prowadzili program badawczy, dzięki temu co po Niemcach zostało. Różne źródła różnie podają, że wyprodukowali ok 9szt. S-92 w wersji jednomiejscowej i 3szt CS-92 w wersji dwumiejscowej. Próbowano tym samolotem zainteresować władzę Jugosławii ale Tito kupił co innego (chyba F-86 Sabre) a sami Czesi zaczęli produkować MiG-a 15. Adam P. kolej na Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Pewnie banalne, ale nie mam pomysłu na nic ciekawszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Weserflug We 271 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Zgadłeś-zadajesz następną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi