mefisto.boogie Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Witam! Czy model z pianki model jakim jest F16 Skyangel można sklejać poxipolem? Czy to niebezpieczne?
robraf Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 na luzie mozesz.. poxipol nie topi
mefisto.boogie Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Jaki inny klej byłby dobry? Teraz nie mam budżetu a na wikol nie skleję PS. O wagę aż tak nie chodzi co o trwałośc
Eryk Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Teraz nie mam budżetu a na wikol nie skleję wikol nie jest wcale taki zły do klejenia pianek, pod warunkiem, że przestrzeń między łączonymi elementami będzie minimalna.Moje doświadczenie z poxipolem jest takie, że jest mało elastyczny. Trzyma nieziemsko, ale materiał potrafi się "wypaczyć" tuż za spoiną i powstaje nam kolejne słabe miejsce. Jeżeli chcesz już na niego kleić, to podobnie jak z wikolem, szczelina powinna być jak najmniejsza. Również polecam UHU Por, prawdopodobnie będzie najlepszy do tego konkretnego przypadku
MironRC Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 ja kleiłem żywicą także polecam, natomiast do szybszych połączeń użyj CA do styro :wink:
Marcin K. Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Lub jeszcze CA GESTY lub z przyspieszaczem. Spoina jest twarda no ale zeby "chwycic" materiał to w zupełności wystarczy. Na caly model to jest nie bardzo bo klej nie jest elastyczny i moze pękać. Polecam uhu por. Techniki klejemia znajdziesz u Motylastego na stronie oraz na debile.internetdsl.pl
Rekomendowane odpowiedzi