kubak Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Witam zebrało mi się na budowę TOTO z depronu długość-65cm szerokość-100cm w kawałkach http://img541.imageshack.us/i/ssa44342.jpg/ całość http://img251.imageshack.us/i/ssa44357.jpg/ Co myślicie o tym modelu? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Cześć Popraw zdjecia lub wstaw linki bo ja jakos nic nie widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Pierwszy model ?? Jak na pierwszy to jest ok tylko zrób dokładniejsze zdjęcia !. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk6w Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Dlaczego te skrzydła zrobione są z jednego kawałka depronu ? I w którym TOTO został taki patent zastosowany ? No i raczej nie ten dział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileo Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 <empty> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Dlaczego te skrzydła zrobione są z jednego kawałka depronu ? I w którym TOTO został taki patent zastosowany ? No i raczej nie ten dział W każdym, gdzie nie robi się wzniosu skrzydeł, lecz lotki. Skrzydło wykonane z jednego kawałka jest sztywniejsze i mniej podatne na złamanie w miejscu łączenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 to stare foty bo wręga silnkika normalnie jest z balsy a skrzydla inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Balsa moze byc za slaba, lepiej uzyj sklejki lub skrzynki po owocach(tez sklejka :roll: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk6w Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Dlaczego te skrzydła zrobione są z jednego kawałka depronu ? I w którym TOTO został taki patent zastosowany ? No i raczej nie ten dział W każdym, gdzie nie robi się wzniosu skrzydeł, lecz lotki. Skrzydło wykonane z jednego kawałka jest sztywniejsze i mniej podatne na złamanie w miejscu łączenia. Nie chodzi mi tu o to co pan napisał. Tylko może niedowidzę, ale wydaje mi się, że to skrzydło nie jest wykonane z żeber tylko z kawałka wyciętego depronu. EDIT: Skoro są nowe skrzydła to wrzuć fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 A faktycznie... nie spojrzałem na tę fotkę. Ktoś tu się niezłym lenistwem popisał. :wink: Obawiam się, że tego typu skrzydła nie sprawdzą się w modelu tej wielkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 chcę zrobić skrzydła z orzebrowaniem balsowym ale czym je pokryć depronem? a może czymś latwiejszym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Papierem toaletowym... Masz dokładnie opisane jak są zrobione skrzydła ,akurat teraz Tot'a mi to nie przypomina :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 chcę zrobić skrzydła z orzebrowaniem balsowym ale czym je pokryć depronem? a może czymś latwiejszym A co ci się nie podoba w oryginalnym projekcie? Zapewniam cię, że skrzydło jest wystarczająco mocne. Szkoda marnować drogiej balsy na coś, co zaraz możesz rozbić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 bo to własnego pomysłu model :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 bo to własnego pomysłu model :| Tytuł sugeruje coś innego. Skoro relacjonujesz budowę "Toto" to buduj "Toto". Jeżeli budujesz własną konstrukcję, to nadaj jej własne miano i dokładnie zrelacjonuj szczegóły budowy, jak to jest przyjęte w nowych konstrukcjach. Ewentualnie, wspomnij iż jest model modyfikowany, a wówczas dokładnie wskaż i opisz modyfikację. Inaczej wyjdzie plagiat, skoro kopiujesz większość projektu i twierdzisz, że to twój pomysł. To, że jakieś plany są darmowe i powszechnie dostępne i nie uprawnia do ich zagarniania. Autor się nad nimi napracował i geście dobrej woli zezwolił na ich wykorzystywanie do własnych potrzeb czyli budowy modeli na własny użytek. Kopiowanie cudzego planu i podpisywanie się pod nim, w tej kategorii się nie mieści. Młody wiek nie jest tu wytłumaczeniem. To jak będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 bo to własnego pomysłu model :| Z tego co wiem, do TOTKI są projektu Motylastego... :roll: Odpuść sobie narazie "własne pomysły". Zrób jak Motylasty przykazał, a będziesz zadowolony. P.S chcę zrobić skrzydła z orzebrowaniem balsowym ale czym je pokryć depronem? Proszę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 no juz nie przesadzajmy z tymi prawami autorskimi motylasty tez zaporzyczył nazwe od zespołu toto i co z tego - niech nazywa jak chce, choc wskazane jest aby z czysto porzadkowych powodek ja zmienił. Bardziej chodzi mi o sam model - nie za bardzo daje mu szanse latac - najpierw skorzystaj z rozwiazan dla poczatkujacych modelarzy bo brak Ci wiedzy i umiejetnosci i zapraszam do działu od czego zaczac - wydrukowac plany i poskładac model taki jaki ktos doswiadczony zaprojektował i oblatał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 tylko że to są zdjęcia z budowy a model został już oblatany świetnie sobie radzi w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Skoro nim już latałeś to po co się pytasz co o nim myślimy :?: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi