Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego te skrzydła zrobione są z jednego kawałka depronu ? I w którym TOTO został taki patent zastosowany ? No i raczej nie ten dział

Opublikowano

Dlaczego te skrzydła zrobione są z jednego kawałka depronu ? I w którym TOTO został taki patent zastosowany ? No i raczej nie ten dział

W każdym, gdzie nie robi się wzniosu skrzydeł, lecz lotki. Skrzydło wykonane z jednego kawałka jest sztywniejsze i mniej podatne na złamanie w miejscu łączenia.

Opublikowano

W każdym, gdzie nie robi się wzniosu skrzydeł, lecz lotki. Skrzydło wykonane z jednego kawałka jest sztywniejsze i mniej podatne na złamanie w miejscu łączenia.

Nie chodzi mi tu o to co pan napisał. Tylko może niedowidzę, ale wydaje mi się, że to skrzydło nie jest wykonane z żeber tylko z kawałka wyciętego depronu.

EDIT:

Skoro są nowe skrzydła to wrzuć fotki :D

Opublikowano

A faktycznie... nie spojrzałem na tę fotkę.

Ktoś tu się niezłym lenistwem popisał. :wink:

Obawiam się, że tego typu skrzydła nie sprawdzą się w modelu tej wielkości.

Opublikowano

chcę zrobić skrzydła z orzebrowaniem balsowym ale czym je pokryć depronem?

a może czymś latwiejszym :)

A co ci się nie podoba w oryginalnym projekcie?

Zapewniam cię, że skrzydło jest wystarczająco mocne. Szkoda marnować drogiej balsy na coś, co zaraz możesz rozbić.

Opublikowano

bo to własnego pomysłu model :|

Tytuł sugeruje coś innego. Skoro relacjonujesz budowę "Toto" to buduj "Toto".

Jeżeli budujesz własną konstrukcję, to nadaj jej własne miano i dokładnie zrelacjonuj szczegóły budowy, jak to jest przyjęte w nowych konstrukcjach.

Ewentualnie, wspomnij iż jest model modyfikowany, a wówczas dokładnie wskaż i opisz modyfikację. Inaczej wyjdzie plagiat, skoro kopiujesz większość projektu i twierdzisz, że to twój pomysł. To, że jakieś plany są darmowe i powszechnie dostępne i nie uprawnia do ich zagarniania. Autor się nad nimi napracował i geście dobrej woli zezwolił na ich wykorzystywanie do własnych potrzeb czyli budowy modeli na własny użytek.

Kopiowanie cudzego planu i podpisywanie się pod nim, w tej kategorii się nie mieści.

Młody wiek nie jest tu wytłumaczeniem.

To jak będzie? ;)

Opublikowano

bo to własnego pomysłu model :|

Z tego co wiem, do TOTKI są projektu Motylastego... :roll:

Odpuść sobie narazie "własne pomysły". Zrób jak Motylasty przykazał, a będziesz zadowolony.

P.S

chcę zrobić skrzydła z orzebrowaniem balsowym ale czym je pokryć depronem?

Proszę....

Opublikowano

no juz nie przesadzajmy z tymi prawami autorskimi motylasty tez zaporzyczył nazwe od zespołu toto i co z tego - niech nazywa jak chce, choc wskazane jest aby z czysto porzadkowych powodek ja zmienił. Bardziej chodzi mi o sam model - nie za bardzo daje mu szanse latac - najpierw skorzystaj z rozwiazan dla poczatkujacych modelarzy bo brak Ci wiedzy i umiejetnosci i zapraszam do działu od czego zaczac - wydrukowac plany i poskładac model taki jaki ktos doswiadczony zaprojektował i oblatał

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.