Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam pomocy u właścicieli tego letadla a mianowicie nie mogę uruchomić silnika. Lipol jest naładowany i podłączony jak też i odbiornik .Proszę o pilny kontakt na numer 793410102 lub GG 5562335. Na sygnał z telefonu zaraz sam oddzwaniam. :oops:

Opublikowano

Pierwsza rzecz - Czy pracują serwa?

Nie - Podejrzany regulator.

Tak - Odłącz silnik, a jedno serwo podłącz pod kanał gazu. Jeżeli pracuje, to także regulator jest podejrzany - spalony tor siłowy.

Druga rzecz- czy silnik się "buja", jęczy, piszczy, grzeje?

Jeżeli tak - sprawdź czy nie urwał się przewód od uzwojeń (lub od strony regulatora).

Zmierz też na wszelki wypadek Lipo. Może nie jest taki sprawny jak się wydaje.

Opublikowano

Cześć. W sklepie silnik chodził ale nie zwróciłem uwagi co i jak podłączone. Do odbiornika podłączone były serwa od sk i sw /aparatura w mod 2/ . W modelu silnik jest sprzężony z sk i efekt jest taki że sk działa a silnik nie a p[o wyłączeniu nadajnika w modelu panuje dziwny nieopisany ruch. W sklepie byłem z aparaturą,odbiornikiem i modelem. Właściciele tego modelu cesny Pelikana znają chyba temat. Czekam na wsparcie bo szkoda ładnej pogody. :D:)

Opublikowano

Cześć. Dzięki pomocy na forum ulotniłem dzisiaj swoją Cesnę se stajni Pelikana. Niestety nie mam żadnej filmowej dokumentacji. Jak na pierwsze loty modelem RC z napędem to uważam że stosunek 4 lotów do jednego kreta jest do przyjęcia. Niestety statecznik pionowy pękł przy kadłubie no i osłona silnika ucierpiała. Ale to kosmetyka. Ta Cesna to przedsmak tego co mnie czeka. :D Pozdrawiam :D

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.