piotrek12 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Witam. Niedawno zakupilem aparaturę (przykladowy link do takiej jak kupiłem )tu. Chiałbym ja wypróbować i nie wiem jak zasilić odbiornik. Czytalem ze można przez regulator ale go nie posiadam. Chcialem podlaczyć tylko serwo czy istnieje jakaś mozliwość aby zrobić to w miarę prosty sposób? Z dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Powinno się mieć pakiecik z czterech akumulatorków po 1,2 co daje 4,8V i to podłączyć pod dowolne gniazdko w odbiorniku zamiast serwa. Plus i minus jak w serwie. A jeszcze prościej podłączyłbym płaską baterię, świeża do prób myślę wystarczyłaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 6V na + i - odbiornika trzeci z bolców to sygnał w tym momencie nie ważny. Nie ważne na jaki kanał podasz zasilanie, bo są połączone. Na próbę to wystarczy. Do zasilania w modelu, kup układ U-BEC, lub regulator silnika z BEC i zasilaj odbiornik przez ten układ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek12 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 wielkie dzieki za informacje. zaraz pojde to wyprobowac. jeszcze mam jedno pytanie;d w odbiorniku jest 9 bolcow poukladanych w trzech rzedach. ok czyli pod jedno podłączam servo pod drugie regulator a co z trzecim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Masz 3 trójki, bo odbiornik pewno jest 3-kanałowy. Możesz podłączyć dwa serwa pod 1 i 2 a silnik przez regulator do trzeciego kanału. Albo trzy serwa w tym jedno przez kabel "Y" (połączenie równoległe) razem z zasilaniem odbiornika, w przypadku szybowca. To najwięcej , ile możesz podłączyć serw. Zawsze możesz mniej, czyli jedno albo dwa. Wtedy niewykorzystane gniazdko - kanał będzie puste. Zasilanie, sumując wczesniejsze wpisy madriana i mój - pakiecik odbiornika, regulator z BEC'em, albo sam BEC. Nooooo, to teraz Ci namieszało Mam nadzieję, że masz oznaczone na odbiorniku, gdzie są piny +, - i sygnał. Żebyś nie popodłączał odwrotnie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi