Mlego Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 http://allegro.pl/shogo-epp-morlock-family-i1552058782.html http://allegro.pl/mugol-epp-morlock-family-i1567388331.html Użyłbym do nich : RAY brushless C2836/10 Alturn 25A Turnigy 2200mah 25C 3S 10X5 śmigło. Który model lepiej wybrać? Jest w ogóle jakaś różnica? P.S Jak zamocować silnik ray w tym modelu? Proszę o dokładne wytłumaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Lepszy Mugol. Pełnokadłubowy, wygląda bardziej samolotowo, Co do silnika to tu masz łoże oryginalne- http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=8_30_274&products_id=2953 A jak to złożyć to tłumaczyć chyba nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacred Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Wszystko zależy od Twoich umiejętności, bo rozumiem ze to nie będzie Twój pierwszy model. Mam oba te modele, na początek radze wziąć SHOGO (tu masz link z polecanym przeze mnie, sprawdzonym wyposażeniem). Twój silnik, śmigło i regulator będzie OK do MUGOLA, ale masz za ciężki pakiet, ja latam na 3S 1300 mAh i uważam ze do tego modelu to górna granica. Do RAYa musisz dokupić krzyżak i piastę do mocowania śmigła. Piastę i krzyżak przykręcasz do silnika, a silnik do łoża. Z modelem dostaniesz kawałek laminatu do wykonania łoża silnika, który przykleisz do kadłuba. Powinno to wyglądać tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Moim zdaniem shogo jest bardzo wiotki , nalezy w nim zastosowac wiele materialow usztywniajacych z poza zestawu- jednym slowem lepiej wychodzi mugol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacred Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Wcale nie jest wiotki, obydwa te modele są wzmocnione w ten sam sposób (no może z wyjątkiem SW), prętami węglowymi o tym samym przekroju. Mugol jest modelem cięższym, większym niż SHOGO, ma grubszy profil i pełny kadłub, a jest identycznie wzmocniony jak SHOGO. Na jakiej więc podstawie twierdzisz, że jest bardziej sztywny? W swoich modelach zastosowałem do wzmocnienia tylko to co było w zestawie, i oba modele żyją i maja się świetnie. Może to kwestia sposobu klejenia i pilotażu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Byc moze, osobiscie nie mam shogo lecz moj instruktor ,on musial wstawic teownik z balsy wzdluz kadluba ,a poza tym dziwgienki sa slabe(uginaja sie ) planuje on dac weglowe odrazu mowie to co widzialem , nie latalem tym modelem ,wiec ocena jest wzgledna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacred Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Tym bardziej nie mogę zrozumieć, dlaczego mając tak złą opinie o SHOGO wychwalasz MUGOLA o którym nic nie wiesz... odrazu mowie to co widzialem , nie latalem tym modelem ,wiec ocena jest wzgledna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 ok jutro kupie mugola i zobacze jak to dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlego Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Właśnie kupiłem Mugola Myślę, że najlepiej zacznę od malowania. Jakie farby można zastosować na EPP?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Wszystkie - EPP nic nie zeżre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlego Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Głównie to pewnie farbą w spray'u malujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Głównie to pewnie farbą w spray'u malujecie?Tak, ale jeśli chcesz mieć ładnie pomalowany to spróbuj aerografem.Farba jest równomiernie rozłożona i nie wychodzi ciężko. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Z braku laku sprey wystarczy. Moje wszystkie modele malowane byly machniete prosto z puszki wrzuc troche zdjęć czesci Mugola. Jak jakość wykonania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Z braku laku sprey wystarczyNo jasne.Jak ktoś ma wprawę to bardzo ładnie wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacred Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Akrylowe farby MOTIP w sprayu świetnie się nadają do tego celu i szybko schną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 I nie żrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 I nie żrąZmora tanich farb w sprayu :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Dokladnie! A próbował ktos malować powierzchnie rozcieczonym wikolem? Cienką warstwą byle tylko zabezpieczyc materiał. I na to spray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Już lepiej pokryć japonką.Robiłem tak ale na wikol jeszcze papier kładłem.Raz gdy musiałem pomalować kadłub ( z depronu ) to zrobiłem to papierem na klej typu dragon, śnieżka. :roll: Ale model nie był przeznaczony do latania i wyszło ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlego Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Cześć! Dziś wieczorem mam zamiar wziąć się do roboty! Chcę się wyrobić do wtorku, więc czasu mało zwłaszcza dlatego, że jest to mój pierwszy model, który sam będe budować. W instrukcji na CD autor zalece klej dwuskładnikowy Uhu Por, jednak akurat teraz takowego nie mam przy sobie. Na stanie mam : MATIX - uniwersalny klej dwuskładnikowy metaliczny szybkowiązący POXIPOL - też z opiłkami Mogę nimi kleić? Jeśli chodzi o farby to tu cienko, chyba się nie nadadzą :| : http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/34/30/72/1534307227 I jeszcze w spray'u coś o nazwie Emalia również na wewn. i zewn. Zdjęcia części postaram się dziś wysłać na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi