Jump to content

Start dużego elektroszybowca z wózka.

Guest Anonymous
 Share

Recommended Posts

Guest Anonymous

Czy ktoś przerabiał start dużego elektroszybowca z wózka? Nasze modele o rozpiętości 4,25 m trudno wyrzucić samemu z ręki . Wystrzeliwaliśmy je z gumy, lub rzucał do startu doświadczony modelarz posiadający odpowiednia siłę w ręce. Zawsze jest ryzyko zwalenia się modelu podczas startu z ręki zanim nie nabierze odpowiedniej prędkości. Robbe zrobiło lekki wózek do startu takich modeli. Chcielibysmy wypróbować go. Chętnie poczytamy na temat doświadczeń w tej materii. Nie możemy znaleźć żadnego filmu na Youtube.

Pozdrawiam.

Slawek

Guest Anonymous

Dzięki za odpowiedź. Szkoda,że na filmie nie pokazałeś jak to startuje z wózka. Może gdzies znajdę taki film. Czy długa jest droga rozbiegu? Jednak trochę prądu trzeba zużyć na taki start. Mój silnik włączany jest wyłącznikiem i nie mam płynnej regulacji. Chyba tak jest lepiej?

Pozdrawiam.

Używam wózka do startu zelektryfikowanego DG 300 4metrowego .Startuje po7-12metrach. razem około 30 startów , wszystkie spoko bez awaryjne .Może jutro będe latał to zrobię filmik. Wózek na kółkach od wózka dla lalek .

Guest Anonymous

Dziękuję za linki i wszystkie informacje. Z pewnością juz za kilka dni jak otrzymam zamówiony wózek zrobimy próby. Trochę mnie martwi nierówna trawiasta nawierzchnia. Lecz kółka o średnicy 15 cm może zniosą takie nierówności.

Pozdrawiam.

qst, na pierwszym filmie jaki podal kuba r. widac jak startuje tak jak napisal w 1min 40sek

wlasnie z bardzo trawiastej i malo rownej nawierzchni a koleczka na oko wlasnie nie wiecej niz 15cm

Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.