zbig471 Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Zawsze miałem tendencje do małych odmian. Efektem było budowanie samochodzików i statków. Po latach przerwy i zrobieniu BŁYSKA postanowiłem zbudowac model szybki , ale zarazem bardziej redukcyjny. Poszperałem w necie, bo niestety większośc starych planów (starsze roczniki modelarza z młodych lat) dzięki ojcu uległy przepadkowi. Jedyne plany jakie mi odpowiadały to plany kutra rakietowego K 203: Zacząłem budowac kadłub i obecnie jest na takim etapie : Dalsze prace utknęły z powodu braku wałów napędowych , śrub , silników i sterów. Po około dwoch latach nabyłem odpowiednie podzespoły i prace pójda do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Hmm JA mam plany Kujawiaka i sagitatario czy jakoś tam ... Kadłub laminatowy od ścigacza S2 moge odstapić ~75cm-90cm gdzies miałem kopie planów pilota 20, To tyle z wiekszych planów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 co to za kadlub ertman? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Pi x oko taki http://galerie.vystrihovanky.cz/displayimage.php?album=336&pos=1 http://img.photobucket.com/albums/v435/Ravvenn/S2%20Wilczur/1.jpg Mam tylko denko ale facet z włocławka ma formy do pokładu i nadbuduwki ... Tylko jakoś jest niedostepny ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig471 Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Uderz w stół , a nożyce same się odezwą . Jakbym nie napisał tego postu , nawet by nie było szansy na jakieś wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig471 Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Wczoraj naprawiałem akrobata potłuczonego na ostatnim lataniu (ten rozbity w tle na zdjęciach powyżej) , a dzisiaj zabrałem się za montaż wałów i sterów. Wbrew pozorom jest to żmudna i pracochłonna czynnośc. po docięciu otworów i ustawieniu wzajemnych położeń wałów i sterów zalałem je żywicą epidian, tak aby wnikła we wszystkie zakamarki. Efekty na zdjęciach : Teraz czekam , aż żywica uzyska pełną twardośc i jutro zabiore sie może za montaż silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Czy "kąt zakilinowania śrub" jest wedle planu ?? Ja bym dał bardziej płasko ... I nie zapomnij takiego trójkącika dopasowac pomiedzy pochwe wału a kadłub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 I co dalej z tym kutrem? Jaka to miała być wersja, torpedowa czy rakietowa? Jestem w trakcie budowy kutra rakietowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.