Jump to content

Podwodny komputer

Recommended Posts

I jeszcze jeden temat.

Jak należy podchodzić do modelarstwa ? Perfekcyjnie.

Takim przykładem jest wykonawca ze Szczecina, który buduje model atomowego okrętu podwodnego Los Angeles. Chciałbym Wam zaprezentować tą pracę, bo jest co oglądać.

http://www.koga.net.pl/forum/viewtopic.php?f=523&t=23122

P.S.

Cieszy to, że w Polsce są naprawdę prawdziwi mistrzowie modelarscy.

Faktycznie piękna robota.

Mi najbardziej spodobała się argumentacja rozpoczęcia budowy.

Ale na Kodze więcaj takich fachowców od pięknej i czystj robory.

Miło się ogląda ich forum.

• 3 weeks later...
  • 4 months later...

Witam Panów

Dziękuję za wiele ciepłych słów, które tak naprawdę mi się nie należą.

Zrobienie modelu, którego wygląd nie wyołuje odruchów wymiotnych jest psim obowiązkiem

każdego modelarza.

Oczywiście, że jest mi miło, że moja praca się podoba, choć wad pozbawiona nie jest.

Jednocześnie chciałbym przyznać rację koledze Mr.jaro, że podział kadłuba jest

delikatnie mówiąc, nieszczęśliwy. Następny model SNN 688 będzie dzielony w płaszczyźnie

prostopadłej do osi okrętu, choć jeszcze nie wyobrażam sobie jak włożyć bebechy

do wnętrza takiej rury.

Witam

Do żaglówek, to mam wyłącznik do aparatury RC będący produktem ubocznym stoczni okrętów podwodnych. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to mogę opisać raz jeszcze.

Wyłącznik jest sterowany magnesem i nie wymaga zdejmowania nadbudówek, co ułatwia utrzymanie szczelności i pobiera prąd WYŁĄCZNIE w momencie przełączania.

Wyłącznik był opisywany na Kodze.

...

To chyba bardziej nadaje sie do "redukcyjnych". W zaglowkach regatowych stosuje sie rozwiazania mozliwie lekkie i proste, gdyz estetyka stanowi kryterium podrzedne. U mnie doskonale zdaja egzamin niewielkie, uszczelnione gumowym "kapturkiem", tanie wylaczniki z Conrada.

Cena wyłącznika to circa 10 PLN przy wykonaniu własnym. Waga : parę gramów a kapturek

okazuje się być zbytecznym. Elementów jest trzy : przekaźnik, i dwa kontaktrony. Żadnej dziury w pokładzie, nadbudówce. Wyłączanie i włączanie magnesem. Sprawdzone w kilku żaglówkach. Ale jak nie to nie.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.