ECO400 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Witam. Opiszę tutaj pokrótce ze zdjęciami przebieg budowy F-15 eagle filmy guillows. Na początek trochę danych: -skala : 1:40 -dł. 47cm -szer. 33cm -waga: piórkowa :wink: -założenie konstrukcji: model statyczny Tak ma wyglądać: model zakupiłem w sklepie: www.modele.sklep.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Zdjęcia z budowy skrzydeł i stateczników pionowych: trzeba samemu nadpiłować rowki na listwy gotowe skrzydło: gotowe skrzydła i stateczniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 SZkoda tylko ze wbrew temu co napisane jest na stronie sklepu model ten nie ma czesci wycinanych laserowo a jak 90% modeli tej firmy - czesci wycinane sa matrycą co niestety znaczaco odbiega jakoscia od zestawow cientych laserem. Tylko kilka zestawow tej firmy jest cietych laserem i jest to wyraznie napisane na opakowaniu w zoltej gwiazdce. Niemniej modelik naprawde fajny i wart uwagi. W sam raz na poleczke albo pod silniczek rakietowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 ten model będzie wisiał pod ścianą dlatego nie będę w nim robił podwozia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 A mógłbyś pokazać elementy podwozia? Ciekawi mnie jak wyglądają i z czego są zrobione, bo vacu to chyba nie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Budowa kadłuba: trzeba nacinać rowki na listwy :roll: i nacięte rowki górnej części kadłuba: listwy juz prawie położone: Co do podwozia to koła są wytłoczone z PET a golenie trzeba wygiąć samemu według szablonu z pręta 1,5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Już nabiera kształtów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Post pod postem no ale trudno: Budowa modelu zajęła mi około 5 godzin z przerwami na kawe i odpoczynek :wink: Trzeba jeszcze wykonać kokpit, dziób i wyloty silników. KIT guillowsa ogólnie składa się fajne ale jakość zestawu mogła by być lepsza. Jakość balsy: 6/10 Jakość cięcia: 6/10 Opis: 8/10 Dokładność elementów 6/10 Wygląd opakowania: 10/10 :lol2: Według mnie sporym minusem jest to ze trzeba samemu dopiłowywać wszelkie szczeliny pod listwy (a trochę tego jest) co też psuje efekt końcowy bo balsa jest bardzo miękka i nie zawsze idealnie da się ją dopiłować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 pytanie z innej beczki :rotfl: skrzydelka maja jakis profil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 mają, a nie widać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 hehe ciekawe czy takie cos by polecialo :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Dawid weź go ulotnij :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 nie, nie bede nawet próbował go ulotnić. Od początku miał tekie przeznaczenie (jako wystawka) i nawet producent nie przewidział go jako model latający bo nie ma lotek, sw i sk :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Zastanawiam się więc czy Modele elektryczne to odpowiedni dział?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 tez sie zastanawiałem ale po analizie tematów stwierdziłem ze najbardziej pasuje tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 bedziesz go pokrywal czy zostawiasz goly szkielet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 zostawi goły szkielet już go polakierowałem i zważyłem- 26g :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi