ECO400 Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Witam. Opiszę tutaj pokrótce ze zdjęciami przebieg budowy F-15 eagle filmy guillows. Na początek trochę danych: -skala : 1:40 -dł. 47cm -szer. 33cm -waga: piórkowa :wink: -założenie konstrukcji: model statyczny Tak ma wyglądać: model zakupiłem w sklepie: www.modele.sklep.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 Zdjęcia z budowy skrzydeł i stateczników pionowych: trzeba samemu nadpiłować rowki na listwy gotowe skrzydło: gotowe skrzydła i stateczniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 SZkoda tylko ze wbrew temu co napisane jest na stronie sklepu model ten nie ma czesci wycinanych laserowo a jak 90% modeli tej firmy - czesci wycinane sa matrycą co niestety znaczaco odbiega jakoscia od zestawow cientych laserem. Tylko kilka zestawow tej firmy jest cietych laserem i jest to wyraznie napisane na opakowaniu w zoltej gwiazdce. Niemniej modelik naprawde fajny i wart uwagi. W sam raz na poleczke albo pod silniczek rakietowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 ten model będzie wisiał pod ścianą dlatego nie będę w nim robił podwozia Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiulioN Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 A mógłbyś pokazać elementy podwozia? Ciekawi mnie jak wyglądają i z czego są zrobione, bo vacu to chyba nie jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 Budowa kadłuba: trzeba nacinać rowki na listwy :roll: i nacięte rowki górnej części kadłuba: listwy juz prawie położone: Co do podwozia to koła są wytłoczone z PET a golenie trzeba wygiąć samemu według szablonu z pręta 1,5mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 Już nabiera kształtów Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 Post pod postem no ale trudno: Budowa modelu zajęła mi około 5 godzin z przerwami na kawe i odpoczynek :wink: Trzeba jeszcze wykonać kokpit, dziób i wyloty silników. KIT guillowsa ogólnie składa się fajne ale jakość zestawu mogła by być lepsza. Jakość balsy: 6/10 Jakość cięcia: 6/10 Opis: 8/10 Dokładność elementów 6/10 Wygląd opakowania: 10/10 :lol2: Według mnie sporym minusem jest to ze trzeba samemu dopiłowywać wszelkie szczeliny pod listwy (a trochę tego jest) co też psuje efekt końcowy bo balsa jest bardzo miękka i nie zawsze idealnie da się ją dopiłować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cellon Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 pytanie z innej beczki :rotfl: skrzydelka maja jakis profil? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 mają, a nie widać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cellon Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 hehe ciekawe czy takie cos by polecialo :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cimek Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Dawid weź go ulotnij :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 nie, nie bede nawet próbował go ulotnić. Od początku miał tekie przeznaczenie (jako wystawka) i nawet producent nie przewidział go jako model latający bo nie ma lotek, sw i sk :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtass_nt Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Zastanawiam się więc czy Modele elektryczne to odpowiedni dział?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 tez sie zastanawiałem ale po analizie tematów stwierdziłem ze najbardziej pasuje tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 bedziesz go pokrywal czy zostawiasz goly szkielet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 zostawi goły szkielet już go polakierowałem i zważyłem- 26g :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts