JakubĆ Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Witam! czy jest depron o grubości np 1cm?I gdzie go można dostać? Nigdzie się z takim nie spotkałem a już nie pamiętam gdzieś widziałem fotkę modelu z depronu ale strasznie gruby.. ok 1,5cm. Proszę nie pisać np. możesz sobie skleić dwie płyty depronu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeJot95 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Depron to chyba nie, jak już to styrodur albo coś podobnego. Depron to pod panele podłogowe, więc 1cm to za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 No fakt, mógł to być styrodur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubĆ Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 hmm raczej nie bo w opisie było że jest wykonany z depronu.. A czy można dostać płytę styroduru o grubości 1cm?? np 120x50cm o grubości 1cm http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=956323 np tu to chyba nie jest depron 6mm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeJot95 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Jak to depron to chyba posklejany. Bo wątpię by gdzieś taki gruby depron sprzedawali . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 A co to za problem, skleić dwie połowki 6mm , dodać wzmocnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 hmm raczej nie bo w opisie było że jest wykonany z depronu.. A czy można dostać płytę styroduru o grubości 1cm?? np 120x50cm o grubości 1cm http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=956323 np tu to chyba nie jest depron 6mm?? W opisie jest podane, że został wykonany z "Black Foam". W temacie odnośnie tego modelu, nie ma ani jednego słowa "depron". A "czarnych pianek" jest trochę. Od EPP poczynając na Styrodurze kończąc. Zaś "grubsze" płyty EPP są dostępne, nawet kilkucentymetrowe, podobnie styrodur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Nigdzie nie napisano że to depron, za to chociażby na planie w pdf'ie jest jak byk, że to ćwierćcalowy BLUECOR. Bardzo lubiana w USA pianka. U nas jej odpowiednikiem jest Styrodur (XPS) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubĆ Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 hmm to w takim razie gdzie można kupić styrodur:P Epp to wiem co to jest bo mam 4 modele z epp ale mi nie oto chodzi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Szukaj w składach budowlanych, ale najszybciej chyba będzie w firmie reklamowej. Oni Styroduru używają do wycinania liter z napisów reklamowych. Zadajesz pytania zdradzające, że nie wysiliłeś się specjalnie, żeby choć nasze forum przeszukać. Na pewno tutaj kilkukrotnie odpowiadano na to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubĆ Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Proszę mi nie mówić że się nie wysiliłem bo przejechałem całe miasto i nikt nie ma styroduru... Dlatego się pytam gdzie można kupić :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :evil: gdzieś na stronie www Już nie ważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Już nie ważne No to nam się kolega obraził :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Proszę mi nie mówić że się nie wysiliłem bo przejechałem całe miasto i nikt nie ma styroduru... Dlatego się pytam gdzie można kupić :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :evil: gdzieś na stronie www Taaakk.... Jeździć po mieście był czas. Ale skorzystać z google to już byłą strata czasu? :wink: Dowiedziałeś się chociaż pod jakimi nazwami handlowymi wystepuje ten materiał na naszym rynku? Ludzie jeżdzą po sklepach i szukają styrodurów, depronów itp. a sprzedawcy rozkładają ręce, bo nie znają takich nazw. Sprzedawca nie musi znać oferty rynkowej i wiedzieć 1001 nazw na sprzedawany asortyment. Pytasz się o Depron - nie ma. pytasz się o Arbitron - leży cała sterta. Trzeba wiedzieć o co pytać. My stosujemy określone nazwy dla uproszczenia i dla lepszego zrozumienia się wzajemnie. Ale niekoniecznie muszą to być nazwy pod jakimi towar występuje w powszechnym handlu. Jakoś nie mam problemu ze znalezieniem styroduru na stronach www. Sprzedawców od groma i jeszcze trochę. Dlatego przestań się zachowywać jak 10-cio latek, obrażać na zwracanie uwagi i zachowaj się jak normalny człowiek, przysiądź trochę fałdki na :ass: i zamiast grać w COD czy inną czasokradziejkę - poświęć ten czas na znalezienie czego potrzebujesz. W 90% przypadków, twoje problemy można rozwiązać w 5 minut przed wyszukiwarką sieciową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubĆ Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Ja się nie obraziłem tylko skorzystałem z :google: (Jak pytam o depron to mówię podkład pod panele albo izoflor) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeJot95 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Ja w swoim mieście jak chciałem kupić depron, to jak kolesiowi powiedziałem podkład pod panele to wiedział o co chodzi, ale jak się mówiło depron albo izofloor to nie łapał. Ale jak pytałem o styrodur to nie mieli. I tu moje pytanko, jak styrodur się nazywa dla takiego kolesia z budowlanego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 XPS, najczęściej używany przy fundamentach domu :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi