JakubĆ Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 Witam! czy jest depron o grubości np 1cm?I gdzie go można dostać? Nigdzie się z takim nie spotkałem a już nie pamiętam gdzieś widziałem fotkę modelu z depronu ale strasznie gruby.. ok 1,5cm. Proszę nie pisać np. możesz sobie skleić dwie płyty depronu...
DeJot95 Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 Depron to chyba nie, jak już to styrodur albo coś podobnego. Depron to pod panele podłogowe, więc 1cm to za dużo.
JakubĆ Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Opublikowano 3 Maja 2011 hmm raczej nie bo w opisie było że jest wykonany z depronu.. A czy można dostać płytę styroduru o grubości 1cm?? np 120x50cm o grubości 1cm http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=956323 np tu to chyba nie jest depron 6mm??
DeJot95 Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 Jak to depron to chyba posklejany. Bo wątpię by gdzieś taki gruby depron sprzedawali .
Cimek Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 A co to za problem, skleić dwie połowki 6mm , dodać wzmocnienia?
madrian Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 hmm raczej nie bo w opisie było że jest wykonany z depronu.. A czy można dostać płytę styroduru o grubości 1cm?? np 120x50cm o grubości 1cm http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=956323 np tu to chyba nie jest depron 6mm?? W opisie jest podane, że został wykonany z "Black Foam". W temacie odnośnie tego modelu, nie ma ani jednego słowa "depron". A "czarnych pianek" jest trochę. Od EPP poczynając na Styrodurze kończąc. Zaś "grubsze" płyty EPP są dostępne, nawet kilkucentymetrowe, podobnie styrodur.
krankor Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Nigdzie nie napisano że to depron, za to chociażby na planie w pdf'ie jest jak byk, że to ćwierćcalowy BLUECOR. Bardzo lubiana w USA pianka. U nas jej odpowiednikiem jest Styrodur (XPS)
JakubĆ Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Opublikowano 4 Maja 2011 hmm to w takim razie gdzie można kupić styrodur:P Epp to wiem co to jest bo mam 4 modele z epp ale mi nie oto chodzi:P
krankor Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Szukaj w składach budowlanych, ale najszybciej chyba będzie w firmie reklamowej. Oni Styroduru używają do wycinania liter z napisów reklamowych. Zadajesz pytania zdradzające, że nie wysiliłeś się specjalnie, żeby choć nasze forum przeszukać. Na pewno tutaj kilkukrotnie odpowiadano na to pytanie.
JakubĆ Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Opublikowano 4 Maja 2011 Proszę mi nie mówić że się nie wysiliłem bo przejechałem całe miasto i nikt nie ma styroduru... Dlatego się pytam gdzie można kupić :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :evil: gdzieś na stronie www Już nie ważne
darek_op Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Już nie ważne No to nam się kolega obraził :shock:
madrian Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Proszę mi nie mówić że się nie wysiliłem bo przejechałem całe miasto i nikt nie ma styroduru... Dlatego się pytam gdzie można kupić :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :evil: gdzieś na stronie www Taaakk.... Jeździć po mieście był czas. Ale skorzystać z google to już byłą strata czasu? :wink: Dowiedziałeś się chociaż pod jakimi nazwami handlowymi wystepuje ten materiał na naszym rynku? Ludzie jeżdzą po sklepach i szukają styrodurów, depronów itp. a sprzedawcy rozkładają ręce, bo nie znają takich nazw. Sprzedawca nie musi znać oferty rynkowej i wiedzieć 1001 nazw na sprzedawany asortyment. Pytasz się o Depron - nie ma. pytasz się o Arbitron - leży cała sterta. Trzeba wiedzieć o co pytać. My stosujemy określone nazwy dla uproszczenia i dla lepszego zrozumienia się wzajemnie. Ale niekoniecznie muszą to być nazwy pod jakimi towar występuje w powszechnym handlu. Jakoś nie mam problemu ze znalezieniem styroduru na stronach www. Sprzedawców od groma i jeszcze trochę. Dlatego przestań się zachowywać jak 10-cio latek, obrażać na zwracanie uwagi i zachowaj się jak normalny człowiek, przysiądź trochę fałdki na :ass: i zamiast grać w COD czy inną czasokradziejkę - poświęć ten czas na znalezienie czego potrzebujesz. W 90% przypadków, twoje problemy można rozwiązać w 5 minut przed wyszukiwarką sieciową.
JakubĆ Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Opublikowano 4 Maja 2011 Ja się nie obraziłem tylko skorzystałem z :google: (Jak pytam o depron to mówię podkład pod panele albo izoflor)
DeJot95 Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Ja w swoim mieście jak chciałem kupić depron, to jak kolesiowi powiedziałem podkład pod panele to wiedział o co chodzi, ale jak się mówiło depron albo izofloor to nie łapał. Ale jak pytałem o styrodur to nie mieli. I tu moje pytanko, jak styrodur się nazywa dla takiego kolesia z budowlanego?
sebamor Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 XPS, najczęściej używany przy fundamentach domu :wink: .
Rekomendowane odpowiedzi